Thursday, November 15, 2012

membeli



nampak tak kegembiraan disebalik muka pucat aku tu. hikhik. happy sebab dah balik perth. happy sebab ada kawan kawan, tapi bila memikirkan assignment and test kegembiraan tu pelan pelan gi nyorok bawah katil. shit. cuti duduk rumah bosan gila weh. tidur ngan online jela keje aku. nak update blog, tunggu seru je. tapi seru tak datang datang. sampai lah si'rue' datang share line kat aku. haha.



ni nampak atas ni. si rue share line kat aku. sebab quota broadband aku dah habis. sedih wa cakap lu. ni line percuma. unimap punya. orang kasi, kita guna la kan. lagipun aku bayar yuran. so aku gunakanlah tanpa segan silu. sebab masyarakat ramai tak balik lagi, maka line pun laju dan mereka pun hidup bahagia selama lamanya. oh lupe, time kasih rue. (656 org sedang melihat nama rue disebut berulang kali) haha. btw rue baru datang bilik aku mintak urut. "sakit belakang" kata dia sambil buat muka comel. kalau orang lain buat, aku terima lagi. tapi ni rue doh, rue dohh! memang rasa nak bagi penampar je. haha



ohh btw ni aku baru beli semalam. hihi. sebab nak beli benda ni, aku sampai termimpi mimpi. tapi aku lupa kuala ada cosway. nasib si cimai cakap semalam. aku dah guna. kemain bercahaya muka aku semalam. hahaha. benda ni untuk blackhead.. tapi aku pakai je satu muka. dah la malas nak cakap pasal binatang ni. korang nak tau, google sendiri.


lepas guna mask, kena pakai toner. aku guna ponds je.. selama aku pakai ponds, kulit aku okay la. sebab kulit aku memang tak masalah sangat. cuma kering je. so guna product apa pun orait je setakat ni. hehe. cream ponds aku guna sebab kering, rasa best je.. tak melekit.




ini aku baru lepas beli air kat kedai apek kat kuala. satu kotak RM14 je. murahhh! ni Bleu botol besar..  walaupun aku ni suka minum air manis manis je, tapi aku nak berubah le. hehe nak minum air masak banyak banyak sebab orang kata air putih ni lah sumber kecantikan asli. amboi, macam iklan gitu. hehe




oh babi tu mousepad aku. comel en? ><  aku rasa babi memang comel. so kepada sesiapa yang aku maki diorang babi tu, dalam erti kata lain aku cuba nak cakap diorang comel la. hahah.  sebelah tu, sarapan bertenaga yang paling digemari ramai. milo + cream crackers cap pingpong. sedapp poit!



ini  aku punya inspirasi utama nak update ni sebenarnya. nak show off la apa lagi. haha. aku baru beli satu set hoki ni sebab yang lama punya dah hilang. hilang kemana dimana entah, aku tak tahu. satu set lak tu hilang. so kenala beli satu set baru.


ni stick case. brand TK. sebab aku suka TK. color dia PINK. terpaksa ambil sebab takde warna lain. yang ada pun case kecik, tak minat. T_T aku redha je ambil sebab nak beli sendiri aku malas. alang alang mama nak bayar semua, aku ambik je. hehehe. pasni siapa ungkit kenapa aku pakai pink, aku tepuk muka dia guna kasut spike.



tenenggg.. ini la dia stick baru aku. hikhik. aku suka TK. sebab Grays common sangat. ramai orang guna. tak special la gitu. hehe. aku beli ni kat Pertama Complex so dapat diskaun sikit. kalau beli tempat lain mahal poit. nampak tu plastik pun tak bukak lagi. disebabkan yang ni composite, so mahal la sikit. sayang doh nak guna. hehe. aku plan nak main atas turf je. untuk training or main atas padang, aku guna stick aku yang aku baru beli lagi satu. yang tu murah sikit. hehe. eh btw aku tengah cari nama baru untuk stick aku ni. sebab semua stick aku ada nama masing masing. haha. siapa nak cadang, sila lah.



haha konon tanak grays, tapi shinpad beli grays jugak. yang ni takleh kata apa. sebab guards banyak brand grays. ini untuk tulang kering kita, supaya tak bengkok kena sesah ngan kayu orang.



ini glove, untuk cover tangan. sebab kalau berlaga ngan stick orang, tangan kita mungkin injured. member aku dulu siap berjahit tangan dia weh. bahaya bahaya..





ahhaa.. lastly aku beli mouth guard. aku rasa gigi susu aku banyak dah ganti gigi kekal. kecuali beberapa batang yang masih susu. pasni kalau patah takkan tumbuh baru dah. so aku ambil inisiatif nak guna mouth guard pasni kalau main. bahaya woi. takkan muda muda nak guna gigi palsu kan. lagipun coach aku ada cakap, selagi boleh cover apa yang ada di body, selagi tu la kita cover. haha acah acah pro pulak. okay itu saje. stick baru satu lagi, ada kat member aku. nanti baru aku angkat kt dia. hehe tu je nak show off kali ni. thanks mama sebab ngabihkan pitih untuk orang. hehe. bye.





Tuesday, October 30, 2012

Aktiviti Menarik Pelajar di Hujung Minggu




sebenarnya takde pebende yang menarik sangat pun. tapi lagi menarik la dari poco poco.  aku saja nak gempak gempak. kasi ramai followers. barulah aku kaya. ni Nuffnang aku nak naik seposen pun susah. padahal sebelum ni jumpa seposen sikit tak pandang. kang kawan aku panggil aku pengutip. lepas diorang toleh tempat lain baru aku kutip. mak aku kata, kalau jumpa duit tapi tak kutip, nanti suwey. kira macam kita tolak rezeki lah. 


besar duit seposen tu, kau akan tahu nilai dia bila kau dah desperate sangat nak cuci baju guna mesin basuh, line tengah clear, orang takde queue ke apa, matahari lak terik macam esok dah takde hari siang, memang cun cun dah ni dengan bakul penuh baju. sekali duit syiling kau tinggal RM1.90 je. ngam ngam seposen tak cukup. aiseyy. time ni la mula buat aktiviti korek poket jeans, selenggara handbags, usha bawah katil.. masa ni.. memang kalau jumpa mayat bawah katil pun dah tak heran dah. sebab setahun sekali je pun tengok bawah katil. masa masa macam ni la mula menggamit kembali kenangan mensia siakan seposen yang kita jumpa tengah jalan. aduh. sungguh menyayat hati. alih alih bila dah jumpa seposen, rilek jeee ada minah bontot tonggek pakai hot pants dalam kampus pergi kt mesin basuh pastu potong queue. 


eeeeeeeeeee macam setan sungguh. rasa macam setapak je lagi kau nak gapai kejayaan tapi ada orang dah sailang. akibatnya, kau kenalah tunggu sejam kemudian baru dapat guna mesin. itupun kalau takde toyol toyol mencangkung depan mesin tunggu masa je baju baju minah tonggek tadi setel. barua! memang barua wa cakap lu. ikut hati nak je aku curah kopi 3 in 1 dalam mesin tu. biar bercendawan hotpants dia. haa tengok, setan tk setan perangai. haha. aku rasa aktiviti tunggu mesin ni boleh kata aktiviti wajib tiap hujung minggu. boleh mengukuhkan perpaduan dan mengeratkan silaturrahim sesama insan. masa sabtu je, ala mulalah aku nak jadi BFF kat kawan yang mesin basuh depan rumah dia je. haha. masa ni la baru nak ngaku sekatil sebantal dan bermacam se lagilah.


aku ni bukannya malas nak cuci baju guna tangan.. cumanya aku bizi. nak belaja lagi, nak mesej boypren lagi, nak guling guling atas katil lagi, nak rehatkan mata lagi, nak main hoki lagi, nak tengok running man lagi, mana ada masa. lagipun aku punya kulit sensitip la. kalau aku cuci guna tangan nanti tapak tangan aku tukar kaler purple. pastu nanti kuar besi cam cite Xman tu. haa kan bahaya nanti aku cakau orang. so aku terpaksa la basuh guna mesin. hehehe.


sekarang ni, walaupun dah sebulan setengah aku dduk U, aku rasa cam honeymoon lagi. yela, cuti je nohorom banyak. haritu siap sempat gi Langkawi lagi 22 september. hehe. sekarang ni cuti smpai 4hb, pastu seminggu ada test, pastu cuti lagi 10 hari sebab deepavali. ehh asyik cuti je, makin bengaplah cenggini. (konon konon tak suka cuti). apa apa pun, aku berazam untuk rajin ke kelas bukak cuti ni. bukan apa, kuota ponteng aku dah habis. so faham faham la ye. hehe tu je kot nak mencarut. subuh dah ni. roger and out.

Friday, September 21, 2012

wajah baru


hai noks noks jalan terkepit kepit semua. apa habaq. kini blogku ini berwajah baru. ahaks! setelah beberapa purnama guna header yang sama.. sekarang baru aku tukaq. haha siapa tak perasan scroll le atas tu. si bells memegang kapak dengan bergaya dan berkarisma. tentang tubuhku itu.. jangan ragu ragu. aku memang selim sejak azali lagi. sebelum tok nenek kau main kejar kejar kat kebun durian lagi aku dah selim okay. dah dah diam semua.. jangan mintak maki. hari ni Jumaat tau. perangai senonoh sikit.


aku edit simple je gini memula. then marya edit balik



berbalik soal header atas ni.. header ni aku cari dan edit masuk kepala aku sendiri. guna paint je. power tak power cakap lu. haha. dulu marya yang buatkan header lama aku. kalini sebab dah berjauhan, kenalah berdikari. susah duduk Perth ni tauuu. nasib ada internet tau y'olls. header tu aku buat dari gambar cerita The Lorax. commeellll gila Truffula trees tu. nampak macam lembutt sangat. macam cotton candy pun ada. teringin nak gigit. hahaha. pasal background, lain tahun la aku tukar. tak rajin lah. so itu saje untuk aku bermegah megah kali ini. salam perpaduan untuk semua :)  (Y)



Friday, September 7, 2012

serrammm nihh

honeymoon is over :'(


hai semua. ;)  kejap lagi aku nak gerak balik Perth dah. huiii. selama cuti ni, aku habiskan dengan tidurrrrr je. sebab apa? sebab aku tak kerja, tak buat apa. duduk rumah je. nak online, aduhh takde siapa pun aku nak layankan. banyak student time belajar kemain ligat online. time cuti semua menyepi. anak hantu betul. tinggallah aku sebatang kara di internet. lepas tu, aku belajar tengok running man. bila bosan je aku tengok. kadang satu hari aku boleh layan 6 episod. 3 petang, 3 malam. pagi takde sebab aku tidur lepas subuh, bangun tu hehe malas lah nak cakap. kang orang kata aku ni sleeping beauty pulak. aku tak suka riak riak ni. dosa besar tau! eheks

pasal tajuk kat atas tu. aku seram seram sejuk ni. korang pernah rasa tak perasaan geli geli kat perut. rasa macam mahu tak mahu. macam nak kentut tak kentut, nak berak tak berak. rasa macam taik dalam perut ni main skipping ngan intestine aku je. geli bodoh. nak terajang, tak sampai.. nak suruh orang terajang, aku takut aku terajang orang tu balik kang. hei heiii gerramm nyah.

selama berbulan bulan lemon ni, aku puas dah nyanyi lagu kris dayangti menghitung hari tu. sampai tinggal tung-ri je bunyik dia. bosan dah. selalu aku tengok kalendar. bila lah nak ciao dari rumah ni. sebab duduk Uni kan seronok.. banyak kawan.. banyak pakwe pakwe untuk diusha, huii huii banyak aktiviti, banyak assignment (okay yang ni tak seronok, yang ni babi nama dia.) kalau duduk rumah balik balik tengok muka abang kakak aku, eh naik hijau pulak. haha. lagi pulak boypren aku duduk berdepan je ngan kolej aku sem ni. so apalagi. hui hui la. toksah risau dah nak beli makanan hari ahad lauk habis sebab selalu bangun lambat. heheh. kita dah ada tukang belii. yeay!! (tepuk kuat kuat sambil pejam mata, utk tambah feel).


bf : pasni dah takde kereta takpe kan.. janganla bangun lmbt lg gi kelas. tidur awal
gf : haa banyak la.. pasni kalau i tertinggal bas lagi i nak u terbang okay.


kejap lagi aku nak naik bas cosmic. coach tau, double decker lagi nyah. siapa tak tahu, ha ha ha memang noob la kau. (padahal aku msuk U baru tau).  pasal gayat toksah risau. abang perkasa ada temankan harini. haha. sebab boypren aku punya kereta aritu eksiden, so terpaksa la kami balik naik bus. kereta kat bengkel lagi. takpe, takde kereta pun saya sayang.. hehe. siapa berani gelak, aku lambung kau kt dinding, pastu ikat kau kat kipas. jangan berani berani memperlekehkan jiwa halusku ini. kahkahkah. macam sial je.

eh dah lah, penat la type. keyboard aku pun dah mencarut dah sebab aku asyik hentak hentak dia je. lantak la kan, siapa suruh jadi keyboard. nak kena belai, jadi la kucing. miau miau sikit, buat muka cute, dah dapat kena peluk ngan akak akak berdada gebu.. hehe. siapa bawah 18 nnt kau akan paham. kehkeh.

okay lah nak mandi.. nak bersiap. nak balik perlis.hoi hoi hoi ya hoi kita semua gembira... hoi hoi yaaa pulang dgn kuih rayaaaa. :p  wahh berbaur rasa pula nak balik ni. aih pasni takde dah makan masakan mama. masakan bibik aku tak peduli, tak sedap. pastu takde dah mcd delivery, pizza, subway, kenny rogers, ramen... yang tinggal hanya lah megi. pasni takde dah adik untuk aku cium bila dia tidur and pukul bila dia dah sedar. pasni takde dah keluar lepak ngn kawan sekolah. pasni takde dah unifi :( waaa.. ada brokband je. pasni takde dah free mind. ada minda sibuk dengan pelajaran je. hmm. eh eh korang pahal touching. mana ada aku sedih. aku happy je. :\ eh celaka. air apa pula mengalir tepi mata ni. cis hilang macho aku.

byebye mama.. hihihi. tambi sebelah tu, lantak dia. ahha


p/s  : tadi aku buat kek batik. muehehe. dah nak balik U baru nak rajin godek resipi. semalam aku try buat kek batik, pastu sebab salah step, nak oii jadi garing serbuk milo aku. kahkah. pertama kali aku mencarut dekat barang. tu pun sebab aku rasa tidak ada keserasian antara aku dan kuali. bila aku bubuh butter, kemain kurang ajar lagi dia ludah kt tgn aku. kn dah pedih eee -_- nasib tk kena muka. kalau tak, turun rege kau tau! eksperimen aku teruskan harini. Alhamdulillah berjaya. boleh le encik tunang kite rasa kejap lagi.  :)


Monday, September 3, 2012

Eleh Sentap Pulak



selamat hari raya! selamat hari raya! haha dah raya keberapa baru nak wish. wtv. oh ye, dalam bulan Syawal ni.. banyak invitation untuk open house kan.. banyak jugak yang aku pergi. and biasalah, mesti akan terjumpa kawan kawan sekolah, kawan lama, yang otomatik bertukar jadi reunion kat rumah orang. seronok jumpa kawan lama. bahan membahan, ungkit mengungkit.. tapi ada gak part yang tak best tu.. ejek mengejek. euww. kalau bahan cara baik, and kalau ada elemen humor takpe tau. rasa cam eh kurang ajar, tapi boleh gelak gelak lagi. tapiiii  ini type bahan yang SUPER RUDE yang boleh buat mood nak bunuh orang automatically ON.

kat sini aku bukan nak cerita aku kena bahan ke apa. ada yang kawan aku kena tapi aku as pendengar ni pun rasa cam tak puas hati. kenapa nak bahan sebegitu rupa sampai memalukan dan mengaibkan orang.. well, kita ni semua dah besar kot. kalau nak gurau, gurau jelah... tapi bahasa, ayat, mesti kena jaga. jangan cakap ikut sedap mulut aja. silap haribulan makan pakai straw kau karang. haa takut tak. haha

yang aku dah perasan sekian lama, orang yang pendiam.. tak semestinya tak kurang ajar. orang yang lembut, tak semestinya cakap tak pedas. kadang, orang macam ni la lagi tak reti jaga hati orang. aduh jangan anti social sangat boleh? kawan dengan ramai orang lagiii, pastu belajar soft skill dan hormat orang, ok? sebelum cakap, fikir dulu. jangan jadikan perhiasan otak awak tu.

ni satu nasihat la, kalau tak rapat dengan someone, tak usahle bergurau kasar. sebabnya, tak semua orang boleh terima gurauan kasar ni. kalau kawan rapat, lain ceritanya. yang mana tak rapat pulak, jangan la perasan rapat dengan seseorang untuk selambanya korang fire dia dengan kata kata kesat dari mulut longkang korang tu. berbau, tahu?  jangan hanya badan je besar tapi otak dan hati kecik. matangkanlah diri tu sikit. sebelum suruh orang lain jadi matang, ada paham? heh heh. eleh sentap pulak.


oh btw, did you notice any difference? hehe. :) selamat hari raya



Thursday, August 23, 2012

Bas ohh bas..

Amaran : ini cerita yang panjang. kalau agak agak nak baca sesuatu yang ringkas, pergi baca sms.




hai semua. aku baru lepas tengok Edisi Khas kat TV3. cerita dia pasal ulat tiket. tetibe rasa nak kongsi cerita kat sini.. kisah ini berlaku kira kira setahun yang lalu.. tapi kenangan hitam yang terpahat dalam sejarah hidupku ini masih segar dalam memori.. cehh, puitis wa cakap lu..

macam ni ceritanya.. aku ni duduk kat KL hangpa tau kan.. pastu aku ni tak pernah la merantau jauh jauh naik bas.. dekat dekat pun memang boleh kira berapa kali seumur hidup.. pertama kali aku naik Bas ekspress pun masa aku belajar kat Matrik Negeri Sembilan. itupun dari Kuala Pilah ke KL ambik masa 2 jam je.. masa tu pun aku dah call mak aku, mintak maaf ampun segala. sebab cuak. tak pernah naik bas.. hehehe. 2 jam tu pun aku rasa seksaaaa sangat. pasal tu tiap kali balik Pilah, mak aku akan hantarkan. bila balik KL je aku balik sendiri.

okay, kita fast forwardkan ke tahun 2011 ye. mula mula masuk UniMap, of course le family hantar. dah le tak tahu tempat kat mana.. dengan jauh, barang banyak nokhoromnya lagi.. sebab tu jugak aku jarang balik bila aku mula belajar kt Perlis ni.. orang ingat aku dah kahwin lari agaknya kat Siam nun. tapi padahalnya aku ni gayat sikit naik bas. cuak kebebe wa cakap lu. sebab jauhhh. dah le bas bas tu laju nak mampus. kalah lamborghini bapak engkau. nak dijadikan cerita... (ni baru masuk cerita. tadi tu semua intro je).  masa ni cuti midsem. gila kau tak balik. dah semua orang balik.. takkan aku nak duduk situ ngan beruk. kami pun beramai ramai lah pergi ke Kangar nak beli tiket. aku pilih nak naik bas ehemehem. (takut kena saman daaa).

muka happy baru lpas beli tiket bas


aku gi la beli tiket bas. tapi aku ni kan insan suci tulus mulus sesuci embun pagi. manala aku reti nak beli. aku pun bedal jelah kat satu kaunter tu. nama kaunter dia apa tah. tapi nama bas yang aku berkenan tu ada jugak kat situ. kira dia macam sama syarikat la.. aku pun beli.. pastu akak ni kasi aku tiket yang tulis tangan tu. pastu dia call le kaunter bas ehemehem ni suruh masukkan nama aku. aku nak duduk single seat. seat aku pun tengah. parking baekkk je. setel. okay lega.. aku pun balik.. seminggu tu aku sengihhh je bila orang tanya dah beli tiket belum.  siap aku berangan -angan lagi balik naik bas nanti cemana. (sebab tak pernah kan! kehkeh)

okay kita jump to penutup. hari yang ditunggu tunggu pun tiba.. aku dan rakanku berbondong bondong ke Kfc. konon nak makan dalam bas.. kawan aku dah naik bas dia. siap melambai lambai penuh mesra lagi.  aku dengan eksaited mak oii nya pun berlari lari anak sambil bernyanyi riang ke bas aku. masa naik tu je.. aku cari seat aku. seat 5A. yang paling tengah dalam bas. tetibe ada sorang dakmok ni duduk situ. aku jadi bingung. dan bangang. memulanya aku target minah ni mesti salah duduk seat. aku dengan muka konfiden pergi cakap ngan dia. siap kata "ini seat saya. awak salah seat ke". tetibe budak tu keluarkan sesuatu yang paling berkuasa dalam alam keBASan. iaitu.... TIKET!!

aiseymann... tiket dia siap yang printed punya and tulis nama bas tu lagi. memang canggih aa. pertama kali aku tengok tiket bas gitu. dengan nombor seat 5A jugak. celaka anak harom. apa sudah jadi??? aku pun pertikaikan kembali. tapi.. yang in charge dalam bas tu lak sombong berlagak macam celaka. dia pandang aku sebelah mata je.. sebab tiket aku tu cikai. kalau aku jumpa balik memang aku lapah kulit dia. dia kata pergi cari balik kaunter tiket yang awak beli tu. aku pun dengan perasaan bingung lagi bengang menyala nyala, cari akak tu. akak tu pun kata tak tahu, dia dah call suruh key in nama aku. lepas tu kitorang semua bergaduh tarik rambut semua. siap terbang fire diorang dengan sinaran ultraungu, raksasa pun mati. (ni special effect je kasi cite sedap sikit)

padan muka aku, kan?


rupa rupanya semua ni salah akak kaunter bas ehemehem tu sebab terlupa nak key in nama aku. punyalah POKEMARCzuqueberg. aku kat situ ditinggalkan terkontang kanting.. pastu aku terjumpa Abang Naz, Man, Kay and Kakbell.. diorang ni suka bawak aku jenjalan masa awal sem 1 dulu.. diorang pun risau risaule tengok aku macam kena kencing. aku siap ugut akak kaunter tu.. cakap aku nak saman la apa la.. geram kau tauu. seminggu aku layankan angan angan aku menikmati keindahan balik naik bas ekspress ditemani kfc!! tapi.. semuanya punah. hancur berkecai di depan mata. mata aku dah berair dah. boleh lak akak tu kata postpone esok boleh? ah ye abah kau. aku dah packing dah serah kunci segala. nak suruh aku duduk mana. -.-

last last akak tu tulis kertas baru untuk aku.. dia suruh aku naik bas ekstra.. tau tak bas ekstra tu bende? bas buruk. HAHAHAH. bas buruk yang ada tulis 'cuti cuti malaysia' tu. dah le bas tu both side two-seater. sempitt. Kay temankan aku gi naik bas tu sebab yang lain sume dah balik. Kay tak balik sebab dia orang Sabah. time tu memang aku tak dapat control macho dah. air mataku jatuh bercucuran melimpah limpah ke ladang gandum. segan aku ngan Kay. -.- pastu naik je bas.. OMAK AI. dah penuhh. aku tanya mana seat aku. dia kata duduk je mana mana kosong. aku tengok semua muka samseng samsung S3 je dalam bas tu. aku nak gi kebelakang duduk sebelah akak ni. tapi ruparupanya sebelah dia ada budak duduk. aku tk nampak sebelum tu. dah tu aku tengok muka masing masing memang ngeri la. bkn muka student. pastu ada sorang abang ni nasihat aku. "dik, baik duduk depan". aku faham maksud abang tu. walaupun tak kenal, tapi dia risaukan aku. thanks abang unknown tersebut. aku pun pergila duduk depan. duduk sebelah tah siapa siapa tah. budak lelaki Uitm Arau. nasib budak ni baik.

rasa nak sparring je muka akak tu dengan konco konco bas tu


menangis nangis aku dalam bas tu.. bas tu gelappp sangat. sejuk mcm haram lak tu. dah le bas tu tak berhenti langsung kt kawasan rehat. sekali je dia berhenti. tu pun tak beranilah nak turun. takut barang hilang. aku tahan je nak kencing sampai kl.. aku ada la borak sikit2 ngan budak sebelah aku tu. sambil menangis teresak esak. lawak bila fikirkan. aku cite la kat dia apa jadi kat aku. dah le first time aku naik bas.. jadi camtu pulak.. kfc aku pun sejuk jee. sesejuk hatiku ini.. ohh~ sampai kl lak, dia ta berhenti kat depan pudu. dia berhenti kat 7eleven tu. jauh sikit. dia kata takleh berhenti depan pudu. waktu tu aku fahamla yang bas aku naik ni beroperasi secara HARAM. najis! dah le aku bayor tiket sama harga. tapi naik ala ala bas kilang. puih!

berbekalkan pengalaman, aku sekarang dah power nak beli tiket dan memilih bas mana kasi service terbaek. bas mana yang gampang. aku pn dah berani naik bas doubledecker walau dulu aku gayat dan cuak sebab kemalangan ngeri bas S bukan nama sebenar tu. hehe. jadi kepada adik adik atau sesape je yang baru nak belajar naik bas ekspress, aku nasihatkan, korang beli tiket pada kaunter ASAL bas tu je. jangan beli kt kompeni lain. takut jadi macamni. :) akhirnya tamatlah riwayat aku sebagai sebuah bas...


p/s : time kasih kepada yang sudi baca kisah sedih aku ni. peace (Y)


Monday, July 30, 2012

Jatuh Cinta

aku tau aku makin malas update blog. aku tau aku makin malas layan twitter. aku tau aku makin malas reply message. aku.. mandi tak basah.. makan tak kenyang walaupun melantak banyak banyak. tidur tak lena.. sebab.. aku dah jatuh cinta. aku jatuh cinta pada....



RUNNING MAN!


dulu.. kakak aku selalu cerita pasal running man. aku buat endah tak endah. bila kawan aku stay up malam malam semata mata nak tengok running man, aku rasa dia bengap. bila kawan aku gelak sorang sorang tengok running man, aku kata dia gila. aku kutuk semua perempuan yang panggil laki yang dia suka sebagai oppa. aku rasa jijik tengok pompuan yang fanatic kat artis lelaki Kpop. tapi!!!!!!!! sekarang... aku pulak yang fanatic kat...


Kang Gary oppa <3



hahaha. tu lah orang kata. jangan kutuk. nanti kita terkena balik. dulu konon memang anti gila kpop. dengar lagu kpop pun jijik. tapi sekarang aku pulak layan lagu leeSsang. hahaha. even twitter aku pun aku bubuh gmbr gary.. paling teruk, aku sebelum tidur tengok RM. bangun tidur tengok RM. sebelum, selepas sahur tengok RM. sebelum selepas buka tengok RM. sampai aku termimpi aku jadi one of the guest dalam RM. LOLOLOLOL. loser gila tak? ah mampos. siapa tak tengok yang loser bagi aku.



click for larger image


rugiiiiiiiii sangat siapa tak tengok. best gila! aku dah ada episod running man ni dah lama dah. tapi aku tak pernah tengok. sebab aku rasa tah apa apa. and aku takut aku ketagih. (ketagihan tidak baik untuk pelajar ye.) aku paling suka Gary sebab dia cool. aku minat lelaki type macam tu. :D  Haha pun aku suka sebab dia kelakar sangat. heheh. sampaikan Bf aku pun merungut. sebab aku dah tak layan dia sangat sebab asyik tengok RM. hehe. teruk kan? wtv. janji aku bahagia! semua suka Ji Hyo kan? aku suka jugak. tp aku rasa Lee Hyori yang main waktu episod awal2 tu ala ala macam aku ah. gengster sikit hehe. okay itu saje. :D  byebyee guys. nak tengok Running Man!



p/s ; siapa suka running man? okay, kita kawan!!! :DDD
        siapa suka gary oppa? okay go die cause he's MINE!!!!

Tuesday, July 24, 2012

Hari ini


hello kawan kawan :) 


puasa tak harini? haaa =.=  aduhh. cukup dengan bau mulut korang pun aku dah boleh tahu. takpe, walaupun mulut korang bau tungkik macam bau getah keping, tapi bau mulut orang yang berpuasa lebih harum di sisi Allah daripada bau kasturi. Alhamdulillah :)  harini aku letihhhhhh sangat... sebab aku pergi Unit Drama RTM dan Unit Foto RTM kat Petaling Jaya dan Angkasapuri.





kenapa aku pergi situ.... ha tu rahsia aaa. ce teka ce teka. kalau tanak teka sudah. peduli hape aku. letih gila ni. nak tidoq barang sejam dua dulu naa. :D babai





Saturday, July 21, 2012

Almost Forgot Myself


Sometimes you have to look back to move forward. :D



Hello

perubahan... bagus ke tidak? pro atau kontra? baru baru ni, aku rasa murung sikit. sebab duduk rumah je kan.. bosan. aku bukan jenis orang yang boleh duduk diam. masa dihabiskan dengan tidur and online je. rasa bangang, tahu? tak. aku tak potong pahala puasa kau pun. itu bukan mencarut. ianya sejenis perasaan. rasa loser. rasa sempit. rasa lemas. rasa terpengap. rasa macam lepas berak tapi tak cebok. macam makan kfc takde sos cili. ada je tak kena. cilakak betul.

kenapa aku jadi macam ni. bercakap pun rasa nak taknak. zaman sekolah rasa macam main atas awan je. masuk matriks rasa bengap sikit. masuk U wahh. rasa bengap yang paling amat sangat. tengok. bahasa melayu aku pun dah dungu. tapi... sekarang aku tahu. apa kurangnya. silapnya, sebab aku dah banyak tinggalkan benda yang aku minat. aku berubah sikit sikit. sampai aku tak kenal dah siapa aku.

jadi aku mendapat kesimpulan.. aku tak boleh hidup tanpa sukan. aku takkan happy tanpa mengecikkan skop aku berkawan sebab takut kena tikam. tak perlu le aku takut matahari sangat sebab nak jaga kulit memandangkan kawan course aku lawa lawa putih putih belaka. tak payah lah aku paranoid sangat dengan semua benda. kan? kalau korang pernah rasa hilang diri korang, korang bolehla tengok balik.. apa sebenarnya yang korang minat, yang boleh buat korang happy. sebab itulah diri korang yang sebenar...


sebab, untuk aku.. aku dah jumpa. apa yang boleh buat aku happy : D



passion, futsal! :D happy sangat kalau bersukan.


pasal happy happy bersukan tu jugak le happy masuk hospital. haha




hoki :D teka la yang mana satu aku. hahaha zaman sekolah ni..

ice skating. walaupun punggung lebam lebam tetap rasa besttt

main basikal... paling happy bila turun bukit. naik bukit dah tak happy dah

join teater and apa apa persembahan. best dapat menghiburkan orang

main gitar and menyanyiii :D

buat projek. okay ni aku tipu je.


oh and.....
Happy fasting and Ramadhan kareem guys!


p/s : thank you Topek sebab kasi semangat balik. haha. sempang kerayong rocks!


Tuesday, July 17, 2012

Aku Pelakon yang Kekwat




rehearsal.. Unimap Sedekad Gemilang


Tanggal 7 Mei 2012, aku menjadi salah seorang pelakon untuk menjayakan Konsert Diraja. Konsert Diraja ni adalah untuk menyambut Hari Ulangtahun Keputeraan Tuanku Raja Perlis. Konsert ni jugak diadakan untuk meraikan 10 tahun penubuhan Unimap. haaa baru 10 tahun tapi dah boleh dapat top 10 ranking universiti terbaik Malaysia tau. Sempena konsert ni, satu persembahan teater musical telah dipersembahkan. cumanya bukan aku yang menyanyi. aku hanya pegang watak pelakon. hehehe.


antara artis yang hadir, Dato M. nasir

kes kekwat ni pun bukan apa. cumanya, dua minggu sebelum konsert kami dah kalut kena berlatih di Unit kebudayaan dan Rekreasi Unimap. (UKR)  Konsert ni hari Isnin. Jumaat dan Sabtu pada minggu sebelum tu pulak ada Kejohanan Sukan antara pusat kejuruteraan. (PPK) aku wakil PPK Pembuatan dalam badminton dengan futsal. jadinya kenalah berlatih juga ye dak? memang lunyai lah aku minggu tu. dengan sukan, dengan teater lagi. memang berkejar kejar aku dari Semarak, Kuala Perlis ke Kangar untuk berlatih badminton, futsal dan teater. nasiblah ada orang sudi hantar. kadang pun aku terpaksa drive sendiri. memang letihhhh sangat.
berpeluh peluh abang ni makeup aku. haha.

okay dipendekkan cerita.... aku dapat 4 watak. untuk dilakonkan. 4 scene aku dapat. memang susah laa.. sebab orang lain kebanyakan dapat 2 scene aje. tau tak, 1 scene je makan berhari hari nak bagi perfect. jadinya ramai la yang risaukan aku... sebab dapat 4 scene. pastu pulak kadang tak datang latihan sebab pergi sukan. tapi aku rasa aku boleh je bawak sebab aku cepat tangkap. (konon) hahaha. pastu ada la beberapa staf ni kesian tengok kawan aku yang asyik kena gantikan aku.. so dia tukar terus watak aku tu, bg kat kawan aku. aku tak kisah pun... lagi ringan beban den. sebab berlakon ni, script semua takde. ada pun jalan cerita je. jadi kita yang kena fikir sendiri apa kita nak cakap, apa kita nak buat. memang challenging la. kalau kau creative, bolehle buat2 lawak sikit. tu pun kena jaga bahasa dan sebagainya sebab ni kan Konsert Diraja. tak boleh pakai boh saja.

scene pendaftaran, scene pertama


scene pertama aku kena berlakon jadi anak datuk. nama aku Isabella anak Datuk Bahrin (which aku reka sendiri) hahaha. yang datang dari KL, seorang yang fussy, cover cun, berlagak, asyik speaking je kerjanya. masa ni aku bambu staff KUKUM (nama lama Unimap) yang tak reti cakap omputih.

scene kedua, aku kena pegang watak perempuan hot kat Universiti. yang diva sangat. nama aku Bell je. kiranya aku ni jadi rebutan semua lelaki. ada yang skema, ada yang gengster. tapi semua aku reject. sebab aku ni materialistik. nak pakwe ada kereta mahal je. haha familiar tak benda ni. scene ni penutupnya kena menari... dengan lagu hindustan. memang fun. tp kena banyak latihan. scene ni yang diorang bagi kawan aku. sebab aku selalu tak datang latihan scene ni. hahaha

backstage, ready untuk scene punch card. dengan Ainan Tasneem. :)


scene ketiga, aku pegang watak orang opis. yang kepoh, kuat gosip, kaki kipas bos, yang suka makeup tapi tak buat kerja.. masa ni ada lagu dalam scene ni. kami kena berlakon dalam lagu, sambil lagu tu dinyanyikan live. tu la nama dia musical kan.. :)  scene ni namanya punch card sebab aku dan sorang lagi kawan satu opis aku suka menyibuk dekat tempat punch card, and gelakkan tiga orang bujang terlajak yang selalu lambat dan punch card selalu warna merah.

scene keempat, aku pegang watak isteri orang. yang bermadu.. huu ni haru kalau jadi bebetul. haha. aku jadi bini muda lak tu. scene ni menarik sebab dialog bersambung2 antara tiga keluarga. ada tiga couple laki bini atas stage serentak. bezanya cuma group aku tiga orang sebab kami bermadu. scene ni aku paling enjoy sebab staff yang berlakon dengan kami memang kelakar la. tapi sedihnya, scene ni kena cut saat akhir sebab nak pendekkan masa. buat letih je berlatih.. sobs.

muka budak kekwat. haha


pasal kekwat tu pulak... kan aku tak datang latihan sebab aku ada game badminton masa tu kat Kubang Gajah, Perlis. dijadikan cerita, adalah sorang staff ni... dia pergi sana sebab teman kawan dia tengok orang lawan tennis. lepas game, aku pergi la keluar jap tengok kawan aku main tennis. dia ternampak aku. terus dia buat cerita. dia pergi UKR, dia kata nampak aku kat Kubang. "pergi Kubang boleh, pergi latihan tak boleh".  sedangkan dia tak tahu cerita betul. aku dah mntk kebenaran director untuk pergi kot. dia tak tahu.

" Bella tak datang lagi harini..."
" tu lah dah la scene dia banyak"
" semalam aku nampak dia kat Kubang. pergi Kubang boleh, pergi latihan tak boleh"
" biasalah... dia kan Fasha Sandha.."

itulah yang aku dengar kawan kawan aku cerita balik kat aku.. pffffttt!! memang menyirap la dengan orang yang cakap gitu.. taktau cite betul toksah le buat cerita kan... itu saje cerita pasal konsert. :) pengalaman menarik.. tapi yang tak menariknya, elaun tak dapat lagi ni. ish. haaha :D

masa rehearsal.. tengok muka pucat aku tu.. letih hangpa tau dak....


nampak tag pelakon tu? takda tag ni tak boleh masuk Dewan 2020 tauu

myra, bella dan Husna
kumpulan orkestra... 

lepas habis rehearsal.. pelakon semua rancak berborak.. release tension

Isabella dan Amer..


selepas habis konsert.. aku la paling awal tukar baju. rimas! haha


sebelum dan selepas makeup... lain kan? masa ni aku kena gelak sebab rambut tinggi tu.
 diorang panggil aku Datin Maimun. ada ke patuttt..


itu saja. thanks for reading! :D









Sunday, July 15, 2012

Jenis orang di Universiti

Amaran : entry ini mungkin mengandungi bahasa kesat, lucah dan sebagainya. sesiapa belum baligh, belum sunat atau masih tidur sekatil dengan mak bapak di larang untuk membaca. hanya untuk 17 tahun ke atas sahaja.


sikit punya garang muka Jaga ni kan. haha



Hello semua. untuk yang dah masuk U, mesti korang familiar dengan orang orang yang ada kat U kan. ada yang baik, ada yang bangsat, ada yang macam bedebah depan baik belakang macam haram jadah. jadi, terpulang pada korang untuk pilih kawan ataupun lawan. apa lagi. jom kenalpasti


skema skema pergi mana?


1. MAKHLUK SKEMA
makhluk macam ni wujud dari hari pertama Minggu Suai Kenal (MSK) lagi. kalau fasi kata pukul 6 dah kena beratur tunggu bas untuk gi dewan, pukul 5.30 dia dah tercangak dekat tempat tunggu bas dengan buku catitan dan pen (konon ada benda nak kena catit masa dengar ceramah). makhluk macam ni takkan segan silu duduk paling depan masa MSK. juga dalam dewan kuliah. bagi diorang jugak, baris paling depan kira macam territory diorang. sape duduk nanti diorang akan kata "weh ni tmpt kitorang laaa". walaupun tempat tu takde nama. -.-  makhluk ni adalah orang pertama yg akan print setiap nota kuliah dan akan bawak segala jenis nota yang diorang ada masa kuliah. yang perempuan boleh dikenal pasti dengan memegang buku dan fail yang tebal. yang lelaki pulak jenis rambut belah tengah, pastu pakai seluar slack dengan baju kemeja berkolar.

ini baru legend!

2. PELESIT
golongan ni mudah jugak nak kenalpasti. waktu MSK, pukul 6 orang dah beratur ramai ramai, dia pukul 6 baru bangun tidur. naik bas yang last sekali pergi dewan. tempat duduk dia, adalah barisan last sekali. selalunya pelesit ni kaki fly kuliah. budak budak nakal masa sekolah yang tak peduli pasal peraturan. suka suka hati je pukul berapa nak datang kuliah. kalau orang lain pakai kasut, dia pakai selipar je pergi kelas. golongan ni mungkin kasar sikit. pastu mencarut carut tu kira bahan gurau je. macam aku. HA HA HA. boleh dikenalpasti dengan pergi kuliah bawak beg kecik atau takde beg langsung. (senang lari masa kuliah)




3. DIVA
klik Diva ni adalah makhluk paling hot dekat U. baru minggu MSK orang dah boleh kenal dia yang mana. nama dia apa. dia budak mana. latarbelakang dia. selalunya Diva diva ni, dikenali ramai sebab cantik. ataupun perasan cantik, ataupun bergaya semacam. makeup diorang ni lak selalunya tebal macam kamus dewan dan berwarna warni. kalah pelangi. orang pergi exam pakai kurung, dia pakai kebaya nyonya yang ketat macam sarung nangka. diorang ni selalunya terkenal sebab join kebudayaan macam nyanyi ke, menari ke.. atau kawan dengan orang hot hot je. boleh dikenalpasti dengan gaya yang lain dari orang lain. seksi sikit maybe? jenis diva ni, dia spesis yang cakap I- You dengan semua orang termasuk kawan baik sendiri. HAK AHH!


Add caption

4. PROFESSOR SERBA TAHU
makhluk macam ni paling aku menyirap. asal orang bercerita je, mesti dia nak menyampuk. rasa macam nak tampar kan aje. kalau orang cite pasal kita ada saka, dia akan kata sepupu dia punya kawan pun ada saka. kalau cite pasal mini cooper, dia akan kata jiran dia punya datuk sedara pun ada mini cooper. pendek kata, apa orang ada, semua benda dia nak ada. walaupun bukan dia punya. jenis ni, semua orang dia kenal. kau sebutlah pasal sorang awek hot ni. dia akan kata "ohh aku kenal dia tu.. dia tu gini gini".  dia jelah pandai. dia jelah tahu semua benda. dia ni jugak boleh dikatakan penyampai RUMORS paling pantas. jenis ni berkawan baik dengan si kaki gosip. boleh dikenalpasti dengan selalu bertukar kawan.



5. INTERNET TANPA WAYAR
si kaki gosip ni wujud dari zaman yunani lagi. jenis suka sebar cerita gitu gini tanpa menapis kebenaran cerita. yang bagusnya kau kawan dengan si kaki gosip dengan profesor serba tahu ni, banyak info baru kau akan tahu dulu. contohnya macam ada artis akan masuk Uni kau. tapi kesahihannya tu tak boleh dipercayai 100%. si kaki gosip ni lagi pantas sebar cerita drpd internet. boleh kata lagi laju dari unifi. yang bedebahnya orang macam ni, dia suka buat cerita and sebar fitnah. contohnya dia nampak ehem ehem jalan dengan jantan lain selain pakwenya. dia akan bagitahu semua org yang ehem ehem curang. dia jugak mmg cukup arif pasal siapa laki hot masa kini, pmpuan plg market dan sebagainya. nak kenal orang gini, senang je. kalau dia cite letup2 pasal orang lain, tak mustahil next season nama kau lak naik frontpage! kalau dia dengki ngn kau je, ha mulalah dia nak buat fitnah pasal kau lari rumah masa baktisiswa lah apa lah sampai satu fakulti tahu. HA HA MACAM FAMILIAR JE CERITA NI! bangsat punya pompuan!



6. FANATIC KPOP
golongan ni tetiba muncul secara mendadak sejak KPOP meletup. depa ni paling paling dah khatam sepuluh kali cite boys over flower, full house, dan apa ajelah. boleh kata diorg ni tak pernah miss tengok runningman. diorg boleh hidup seratus hari tanpa makan dan minum kalau sesat dalam hutan. janji ada runningman untuk ditonton. diorang ni akan beli setiap kali keluaran EPOP ke apa kejadah tah nama magazine dia tu semata mata untuk amek poster 2PM ke, CN BLUE ke, dan apa apa blue yang lain untuk ditampal dalam bilik sambil dijelesi minah KPOP yang lain. diorang akan panggil lelaki yang diorg suka oppa dan sebagainya. lepas beli brg, org kata thankyou atau time kasih. tp dia akan kata kamsahamnida pada makcik jual keropok lekor. dia jugak akan mencarut 'pabo' instead of bodoh. oh and yeah, semua rentak menari girls generation ke, kara ke, semua dia hapal. memang pro lah! saranghayo! annyong! (ahh mampus tk layan) *benda masalahnya kenapa si Bella ni boleh tahu pulak. kantoi layan korea. hehe :">



*** bersambung.....***