Sunday, August 28, 2011

kau ada cermin tak?


trend trend trend.... best cakap pasal trend sebab benda ni dekat di hati semua orang. kalau cakap pasal muka aku dah ada jerawat ke, suara aku makin garau ke.. ada ke orang nak peduli? non hadooo den koba kek kau. ni trend sekarang yang aku perasan. memang lawak lah kalau jumpa. syiokk sangat tengok orang yakin diri ni. HAHA



1. sekarang orang suka buat trend puji diri sendiri. korang perasan tak? ke korang pun buat? muahaha. aku pun ada buat jugak. alaa.. motif bukan apa, saja suka suka. kot lah ada orang setuju. contohnya,..


puihhh.. semua orang nak puji diri pastu nak ops la, eh la, hihik la. cakap je "aku memang rasa aku cantik, y'all tak rasa macam tu ke? ini serius." HAHAHA. ada ke orang sanggup nak buat macam tu.


2. trend ni bermula lepas trend bajet humble mintak dipuji habis. trend apa pulak tu? haa tu trend yang bila orang komen dia cun. nanti dia cuba elak.



see... disebabkan dia buat buat humble, dari dapat 'cun' je dah bertambah kepada lawa, cantik, gojes.. dah berapa banyak dia dapat tu? haa kan mintak puji mintak kaki nama dia tu!


3. trend yang dah lapuk, orang tak guna dah sekarang sebab dah kantoi adalah trend kutuk diri sendiri. trend ni memang basi habis la. siapa buat lagi maknanya kau tu lame la. tak ikut peredaran zaman. orang dah main ipad kau masih lagi nak main ting ting. sudahh sudahh! pergi sondol dinding. hahaha.




kot lah yang buat trick camni memang cute, handsome dan sebagainya, rasa sejuk la hati sikit. Ini, kalau muka dah macam kena simbah asid pun nak puji diri, EHH kau pernah tengok cermin tak? hahaha. tapi, semua orang lawa je kan sebenarnya? (ayat cover haha)


so cemana? terasa tak? terasa tak?
apa apa pun I tetap lagi cute dari y'olls.
hiew hiew!


Thursday, August 25, 2011

I dengki, youuu


Aku berlubang hidung dua. mataku sepet dan tajam. aku punya telinga yang juga ada lubang untuk dikorek. bukan pada bulan puasa, aku ulang! bukan pada bulan puasa. aku mempunyai aura. jika orang sekeliling aku berjaya, aku tumpang bahagia. Okay, aku tipu. aku cemburu. kenapa aku tak berjaya macam tu. kenapa aku dengki? ehh mestilah sebab hati aku tak dicuci dengan air zam zam. jangan nak nenipu (comel en bunyinya) aku tahu korang pun mesti ada prejudis dalam jiwa. sebab semua orang tak sempurna.

kalau orang berjaya, perkara pertama kita kena tengok riak wajah dia. lepastu takyah tanya kenapa dia berjaya. kalau tanya, kantoi la kita dengki. so, kita teka. mari meneka bersama aku! :D


kalau orang tu cantik...
eh mesti dia ni pakai susuk kan. ehh silap. zaman sekarang guna botox je. baru urban :D

kalau orang tu tak cantik...
tak payah susah susah nak teka, dah tentulah dia takde duit nak buat botox..

kalau orang tu pandai...
ni mesti meniru dalam exam. konpem dia letak buku celah peha. PEHH. mesti basah buku dia kena peluh, dok kepit jee dua tiga jam.



kalau orang tu bengap...
cis. dia ni takkanlah bodoh sangat sampai semua fail kot? ni mesti nak dapat perhatian lecturer. jijik -.-

kalau orang tu disukai ramai...
haa mangkuk ni mesti guna bomoh ni. pastu celet kat semua orang. patutla meleseh je kerjanya.

kalau orang tu tak disukai ramai...
tak lain tak bukan ketiak bau tapai. siapa nak dekat kalau bau dia je dah macam peram mayat dalam ketiak. bulu ketiak pun subur jee. di bajalah katakan. ehek ehek.

kalau orang tu kurus...
alaa bukan lawa pun kurus. macam marya hana eh! tengkorak hidup je. kalau letak kat makmal pun laku niii...

kalau orang tu gemok...
orang ni saja lah ni makan banyak nak masuk biggest loser pastu menang ribu ribu. haih dunia duniaa..

kalau orang tu famous...
kuat mencapub betul hok tino tu. terkinja kinja jual muka. cuba tengok bella lim, tak mencapub pun femes je. EH? :D

kalau orang tu tak famous langsung...
kenapa hidup kalau orang tak perasan? dia ngan batu tepi jalan tak ada beza pun. dia ni lah salah satu penyebab budak budak fail jpj test. ops! *kakak, aku tak mengata kau tauu. (HAHAHHAHAHAAH)

kalau orang tu kaya...
nak teka nak teka! ni mesti jual dadih! dalam dadih dia letak benda khayal khayal. PEHH

kalau orang tu fakir...
alaa malas je lebih tu. badan sempurna tapi duduk mintak derma, taknak kerja. ni mesti hobi dari kecik melepak ni usha bontot orang jalan kehulu kehilir... takde kerja lain ke.


haa pendek kata, baguih ka, tak baguih ka.. semua orang mesti kena punya! HAHAHA. ada jeee orang nak mendengki, kan? sampai bila benda ni nak berakhir? haa itu wa tarak tau. baik lu orang pergi muhasabah diri masing masing. dan cuba mulai esok, every single thing yang kita pandang akan jadi baik. cuba jadi optimis baru hidup sentiasa happy :D

thanks to abang kita, Ashraf Jalil.. yang buat entry pasal cara nak dapatkan anak kembar. eh, aku tak gatal okay, nak tambah ilmu jeee. haha.

dah lah, apa lagi tak puas hati? kan aku dah update ni? hiew hiew!

dont hate me cuz i am beautiful. HA HA HA


*malas dah nak ajar korang tekan like tu. masing masing dah besar panjang kann. haha

Sunday, August 21, 2011

Orang yang patut kita rejam batu


Hai readers yang dah beranak pinak. :) saya terharu kamu kamu sudi nak baca blog saya yang kebanyakannya mencarut ini. haha Aku tak rasa bersalah pun tak update langsung untuk masa yang lama. Sebab aku lagi rasa bersalah kalau update setakat letak gambar seketul lepas tu guna title canggih canggih. Itu pun setakat letak gambar aiskrim yang lagi comel dari muka sendiri dengan caption "craving for this". EUWW tampar nak tampar?

okay jangan ngumpat banyak banyak, puasa ni puasa. aku pun nak tunjuk aku alim jugak kadang kadang. so mari kita cekidaot (check it out) list orang orang yang patut kita rejam batu. kalau nak unik sikit korang bolehla kerat mereka ni 18 ke, 26 ke, lepastu tanam dalam dinding. itu pun aku tak syor kan la. sebab aku lupa nak mintak tips tips tu kat mona-you-know-who. aku takut nak sebut nama dia, karang dia datang dalam mimpi aku. hahaha.


  1. kawan perempuan kita yang kata kita makin gemuk kuat kuat depan orang yang kita suka. -.-' kalau ini terjadi, pura pura gelak dan kemudian tepuk belakang dia kuat kuat "hahahah kau perasan. penat aku cuba naikkan badan, berhasil jugak Alhamdulillah".

  2. perempuan cantik yang asyik mengeluh depan cermin dan merungut pasal kulit tak cukup cerah, hidung tak cukup mancung, muka tak cukup lawa. habis kalau kau tak cantik, aku ni apa? muka ahli shir?

  3. kawan yang rampas boyfriend/girlfriend kita sedangkan dia tahu betapa kita kecewa sampai tepuk dinding lepas tahu kekasih kita ada orang lain. "cis, kau rupanya! kau sabarjap" sambil ambik cangkul.

  4. kawan yang pinjam sweater kegemaran kita selama berbulan bulan dan tak rasa segan silu pakai beberapa kali depan kita dan takde nawaitu langsung nak pulangkan. apa kata hadiahkan terus je kat dia, nampak sangat jiwa dia dah sebati dengan barang kita.

  5. orang yang nangis teresak esak minta derma depan bank lepastu balik naik teksi. #celaka


  6. golongan sotong jadi jadian yang pakai baju nampak ketiak dan lengan bermuscle. pastu pakai spender sopan yang beli milo ais ngan nasi campur kat mamak pukul 12 tengahari. konon uzur la tu? celah mana darah haid kau nak keluar? meh tunjuk sikit.

  7. pengkid boroi yang pakai baju kolar naik atas, rambut pacak, seluar londeh londeh yang rilekkk punya dok kiss awek dia kat public lepas hantar awek dia gi kerja. paling best, awek dia pakai tudung tau. aww "gua tak suka awek gua tayang aurat bro.." pigidah!

  8. mak bapak yang tinggalkan bayi depan masjid sebab tak MAMPU nak bayar mas kahwin tapi nak merasa alam perkahwinan. siap tinggal bayi dengan nota "jagalah dia sebaiknya". wadehek? kau pun tak reti nak jaga diri kau.

  9. orang yang baling botol dekat opponent, bakar kerusi stadium, main laser, ludah dekat kereta penyokong lain semata mata kalah bola. macam kau yang main, kan?

  10. orang yang bawak mulut pasal kita sedangkan nama kita pun dia tak tahu macam mana nak eja. pembenci dan pembangkang ni wujud di mana mana je. dah dah la tu mendengki. tak payah nak buat fake profile guna gambar orang. tahu le muka awak tak semenggah. so jagalah perangai. kesian kakak aku iaitu si ketam Marya Hana orang buat fake profile dengan nama perempuan gersang kat dia. hahah. hahahaha hak tuih!

    Image and video hosting by TinyPic
    ini aku saja nak tunjuk bakat buat gif macam kura. amboir!


    itu jela yang dapat aku list out. kalau nak cerita banyak banyak sampai putus haid pun tak habis kan. so macam biasa, kalau suka tekan like. kalau tak suka, EH maaflah takde dislike! hiew hiew. selamat berpuasa.

    p/s ; aku muslim ye, bukan kapir. haha


tengok, aku dah ada nuffnang. power tak power. haha apa lagi, tekanla, awak tekan satu kali saya cium awak lapan kali. hikhik. (bolehblah)


Monday, August 8, 2011

Trend Lapuk



orang kata dunia berubah mengikut peredaran zaman. macam tu jugak cara kita mesej dan type dalam sedar atau tak. tak payah nak geli geli, kau orang semua pun buat jugak dulu. haha

  1. aq rase aq suke qo ler
    (the aq qo trend, bunyi cam orang tercekik bercakap)

  2. cpt sket trn bwh kt nk g tgk wyg
    (trend shortform yang sangat canggih, sekarang orang tua pulak guna. konon up to date)

  3. aku tk sokong mana2x aku support dua2x korang. haha2x
    (perkataan berganda letak 2x, ni untuk peminat matematik)

  4. skunk kew? sayunk ah.
    (bahasa yang di inovasi jadi macam bunyi sengau)

  5. gilewr cgt kt b. winduw cgt kt b.
    (bahasa beruk mengawan)

  6. trend 'papa mama' kalau couple. -.-'
    (orang yang dah tak sabar sangat nak kahwin)

  7. bahasakan diri 'ayg' and 'cyg' kalau couple
    (orang yang patut kita lempar batu)

  8. lempang lelaju kang!
    (peminat peminat kelajuan, mungkin juga rempit)

  9. sayang kau ketat ketat.
    (tah ketat celah mana aku pun taktau)



  10. fyi imysfdm lol
    (for your information i miss you so fucking damn much, laugh out loud. kemain nak fucking bagai kau?)

  11. HaI mY nAmE iS bEllA. dOnT juDge a bOoK bY iTs cOveR k.
    (capd lock dia rosak dohhh )

  12. hai y'ols. we'ols late sikit -.-'
    (perasan orang putih sungguh)

  13. Hye
    (Hai versi canggih)

  14. dah mam ke lom? owg bawu pas mam
    (kalau zaman sekarang mam tu maksudnya mampos. haa cuba baca balik haha)

  15. okey beyby, lurf u, lap u. luv u.
    (love you je sekarang)

  16. vavi ar kau. fantat sungguh kau ni. hevadd hevadd
    (buat apa sengau sengau? kasi BABI terus senang!)

  17. no0b gila kau d0h. aku p0n tak b0doh camtu
    (O dengan kosong pun tak reti beza dah)

  18. uhukhuuhkk buhsannyaa ~
    (trend ombak)

  19. urang tu ske ijau. sye pown ske gak. hihik
    (O jadi U)

  20. kebellaaan keliman kecelakaan
    (trend imbuhan)


    har har harr harrram jadahhh!
    seronoknya ingat balik zaman muda muda. time ni tengah nyanyi lagu elyana lagi tu. zaman zaman Datuk Siti dara lagi. HAHAHA :DD


    p/s ; kalau suka, tekan like. kalau tak suka, aku songket bontot kau!





Tuesday, August 2, 2011

typical



bagai dilambung tsunami, kisah pertunangan goalkeeper malaya Khairul Fahmi dengan Aimie or known as Elia sibuk diperkatakan. tidak cukup dengan front page paper, orang sibuk dok canang sana sini kat blog. tak salah pun korang nak kongsi ilmu, tapiiiii yang aku cukup bebulu ni, kenapa korang semua sibuk sangat hal orang?

dia nak putus tunang ke, putus haid ke hal dia lah. kenapa sibuk buat forum mengata pihak perempuan itu ini? korang jealous kan sebenarnya sebab Apek tak pilih korang. hahaha. duduk diam diam sudahla. baik korang pergi sibukkan hal bulu kaki korang makin panjang dan kasar. haha.


ni pun masalah gak ni, bila orang sibuk sangat dengan kpop.
cuba hargai sikit tarian joget Malaysia. HAHAHA



yang lebih m e n j e n g k e l k a n
adalah apabila Malaysia kalah bola dengan Singapura. jelek betul aku baca posts and status semua orang. kalau setakat post status cakap bengang, tak apa. ini siap buat page mengutuk negara mereka. alahaiii. macam budak budak, sungguh. kalau dah kalah, buat lah cara kalah. kita pun tahu Malaysia kalah bermaruah, senyap sudahlah. memalukan, sungguh memalukan. mana perginya semangat kesukanan? aku tak backing mana mana pihak. jangan nak kata aku singaporean, aku Malaysian. tapi aku malu bila orang Malaysia macam nak ajak Singapura bergaduh. kita kan berjiran, walaupun cili padi mereka import dari negara kita, (hahaha) tapi kita sepatutnya sama sama memajukan negara masing masing.



dari sibuk hafal nama kpop, baik kau hafal periodic table ni (konon)
takpun hafal Asmaul Husna ke, surah yassin ke.



aku jijik jugak bila cakap macam ahli pidato ni. tapi seriousss. aku muak dengan perangai korang yang tipikal tu. sibuk nak tahu orang sangat. cuba bawak sibuk korang tu pergi Russia, SIBUKKAN diri korang ambil tahu macam mana diorang control nuclear reactor. sibukkan diri macam mana orang buat kereta sebagus Hummer. barulah negara maju. ini sibuk nak tahu gosip semasa, akai takdak. haha dah lah wa chalo dulu la. nanti ramai pulak unfollow aku. hahaha


p/s ; blog aku dah ada button 'like' ni sebab ada orang suruh buat. haa canggih en? blog kau ada? HAHAHA. ce tekan ce tekan :D