Monday, August 8, 2011

Trend Lapuk



orang kata dunia berubah mengikut peredaran zaman. macam tu jugak cara kita mesej dan type dalam sedar atau tak. tak payah nak geli geli, kau orang semua pun buat jugak dulu. haha

  1. aq rase aq suke qo ler
    (the aq qo trend, bunyi cam orang tercekik bercakap)

  2. cpt sket trn bwh kt nk g tgk wyg
    (trend shortform yang sangat canggih, sekarang orang tua pulak guna. konon up to date)

  3. aku tk sokong mana2x aku support dua2x korang. haha2x
    (perkataan berganda letak 2x, ni untuk peminat matematik)

  4. skunk kew? sayunk ah.
    (bahasa yang di inovasi jadi macam bunyi sengau)

  5. gilewr cgt kt b. winduw cgt kt b.
    (bahasa beruk mengawan)

  6. trend 'papa mama' kalau couple. -.-'
    (orang yang dah tak sabar sangat nak kahwin)

  7. bahasakan diri 'ayg' and 'cyg' kalau couple
    (orang yang patut kita lempar batu)

  8. lempang lelaju kang!
    (peminat peminat kelajuan, mungkin juga rempit)

  9. sayang kau ketat ketat.
    (tah ketat celah mana aku pun taktau)



  10. fyi imysfdm lol
    (for your information i miss you so fucking damn much, laugh out loud. kemain nak fucking bagai kau?)

  11. HaI mY nAmE iS bEllA. dOnT juDge a bOoK bY iTs cOveR k.
    (capd lock dia rosak dohhh )

  12. hai y'ols. we'ols late sikit -.-'
    (perasan orang putih sungguh)

  13. Hye
    (Hai versi canggih)

  14. dah mam ke lom? owg bawu pas mam
    (kalau zaman sekarang mam tu maksudnya mampos. haa cuba baca balik haha)

  15. okey beyby, lurf u, lap u. luv u.
    (love you je sekarang)

  16. vavi ar kau. fantat sungguh kau ni. hevadd hevadd
    (buat apa sengau sengau? kasi BABI terus senang!)

  17. no0b gila kau d0h. aku p0n tak b0doh camtu
    (O dengan kosong pun tak reti beza dah)

  18. uhukhuuhkk buhsannyaa ~
    (trend ombak)

  19. urang tu ske ijau. sye pown ske gak. hihik
    (O jadi U)

  20. kebellaaan keliman kecelakaan
    (trend imbuhan)


    har har harr harrram jadahhh!
    seronoknya ingat balik zaman muda muda. time ni tengah nyanyi lagu elyana lagi tu. zaman zaman Datuk Siti dara lagi. HAHAHA :DD


    p/s ; kalau suka, tekan like. kalau tak suka, aku songket bontot kau!





66 comments:

Bitter said...

perghhhhh! kauuu! HAHA! tapi betullah kot!..aku jrg gune kot mendealah ni semua..well, aku tradisional wehh..wakaka

bella lim said...

hahaha banyak ah kau. habis kau guna apa? surat? lekat setem pastu gi pos? kemain lagi, kalau nak ajak orang berbuka puasa sama, sampai tiga kali terawikh baru surat sampai tau.ahaha

Ashraf Jalil said...

urang utan tu chunntekk dowhh

bella lim said...

urang tu la urang utan. huhuhuh

aisatti hakim said...

lagi weh. 'tgh buad ape tu? dha makan?'

Belbel said...

hahahahaha. adehhh. plg x suke yg no 1 tu. siyes mcm tercekik. ekekeke.

qudwa said...

gakb...haha
(gile ape ko bella)...*style shortform

LaLaLovy said...

kite shukerrr enteri ni. hahahahaha. geli kejap tulis macam tu. memang lah trend. sampai tak reti nak baca. yang tak boleh blah, aunty i yang umur 40 pun guna macam ni kot... kau hado ?? hahaha.

Marya Hana said...

aku bace ni mase kau tgh berdengkur, sumpah entry NI MACAM C-YAL.

aku like dah ! :D

Eien Mohmad said...

hahaha. pehhh! ini betul mengkaji bella (:

Monster Siti said...

yg ade bahasa 'eww2' tu, dengan yg caps lock rosak tu paling den fuck sekali. hahaha

kura said...

wooo.. hebat la kau bella lim. sempat bermesej dgn bahasa2 tersebut. aku pas habis sek men baru ada hp. ini serius!

bella lim said...

aisar ; haa betul betul. pandai

bella lim said...

belbel ; kan kann. kalau aku ko tu takpe lagi, tu pun bunyi cam jawa. haha

bella lim said...

qudwa ; hklsk (hamboi kemain lagi shortform kau! )haha

bella lim said...

lalalovy ; hahaha bila ingat balik memang geli betul ohh. itulah, orang tua cakap skema pun skima. haha

bella lim said...

marya ; helleh c-yal. hahaha. 10q.

bella lim said...

Eien ; semua benda kena buat research. hahaha. :D yasmin ahmad idolaku. eeh? tkde kena mengena. haha

bella lim said...

monster siti ; hahah sakit hati gila baca tulisan kejap besar kejap kecik enn.

bella lim said...

kura ; aku darjah empat dah ada phone. gila bangga aku sorang je ada phone dulu. hahah

Liyana Aziz said...

macam nak lari laju laju bila baca entry yang ni sebab orang tergolong sekali... suatu masa dulu dan sekarang... bhahahahahahah

kura said...

huyooo.. bukan main hebat kau. tp aku yakin la, mesti duit topap kau mintak ibubapa kau kan. nescaya dulu topap semua nk mahal je. heh.

*weh. aku muskil. kau ni kakak kak marya ke adik kak marya? kak marya pun muskil. Eh! huahuaa

bella lim said...

yana ; baik kau lari cepat sebelum aku bahan kau.hahaha

bella lim said...

kura ; of course. sekarang pun topup ayah bagi tiap tiap bulan. hahaha.

kau ni nak kena lempang guna kaki ke. ADIK LA WEH! adik!

Lily Suhaili said...

HAHAHAHAA
Haram best entry ni .
Memang sungguh pun.
adoii..

kura said...

oh? bahagiaanya hidup kau bella lim dpt topap tiap bolan.. fuh.

OH YEKE? HAA BAIK LAH BAIK LAH. JANGAN LA NAK BOLD SANGAT. EH TERCAPSLOCK PULA. EH EH hahaha

bella lim said...

lily ; haha tenkiu tenkiuuu

bella lim said...

kura ; hahaha. geram aku. kau suka kan KURA KURA DALAM PERAHU. dah terang lagi bersuluh aku lagi comel dan nampak muda. babyface. EHH EHH? hahaha

Acikmano said...

bgi acik yg dah masuk golongan vetran ni... mmg sakit ati ooo kalau kids hantar text cam ni... mau acik cal terus lagi senag paham.. tah ap2 tah nak paham apa yg they all tuis kena baca sampai 10 kali...

bella lim said...

acik ; hahaha itulah, tah pape tah budak budak sekarang. haha

atien said...

perghhhh..hebat la awak..

best entri ni..like like like..

hehe...

memang x best semua ayatw tu kan..

buhellkk..mcm nk muntah pun ada..

nice entri kak..

keep blogging ya

Nas Azhari Hamzah said...

kah3! a very good post gurl. trend SMS zaman sekarang. actually ak de gak wat 2 entry sal isu yg sama tp dr pandangan yg lain lain. try usha



http://nasazharihamzah.blogspot.com/2011/08/trend-sms-aweks-zaman-sekarang-jurus-ke.html

Maya said...

best bace entri ni....gelak sorg2 depan skrin komputer....

ghab van hal said...

wah..ramai kene troll ini..teruskan usaha...kekeke...

ummie said...

awesome...:D
nice

Finaz Jaafar said...

haha..kenyataan~

bella lim said...

atien ; hehehe thankyou. mana ada hebat. power sikit je. hehehe. muntahkan je orang orang yang masih type macam tu

bella lim said...

Nas ; ohh kau ada buat jugak? hahah okay okay kau sabarjap

bella lim said...

maya ; gelak sorang sorang kalau boleh jangan malam malam. budak budak kecik percaya bulan ramadhan takde hantu. jangan kecewakan mereka. haha

bella lim said...

ghab van hal ; hahhaa okay terimakasih

bella lim said...

ummie ; hehe thankss

bella lim said...

Finaz ; kan kann? hahaahhaa. tiada siapa boleh lari dari kemodenan dan perubahan. hehe

y u y u Z u l a i k h a said...

ooo..ni la Bella bell yang selalu orang cakap entry best ni :) memang best.. gelak sorang sorang :)

bella lim said...

ohh haha thanks yuyu. mana ada best. Ashraf jalil je tu gelak sambil kentut sorang sorang. haha

ftnbhh (: said...

bella, ada lagi. 'kau sehaddd? lhaa tak sehadd ke? jgn lupa mam ubadd' kahkah

bella lim said...

ftnbhh ; HAHHA. sehadddd. bunyi macam apa je weh. haram jadahh. haha

Engku Sofea said...

hahaha sumpah lawak ! nice blog. :P saya promote awak .

kaizen said...

terbaik!!! hahahaha

*ade gak gune short form tp biar org lain paham laa

bella lim said...

engku sofea ; ehh thankyou thankyouu

bella lim said...

kaizen ; hahaha. kalau sikit sikit tak apa la, orang boleh faham. hehe

Dunia Landax said...

macam cilake ko sound..setepek dua jugak melekat kat aku..mehaku lempang kau lelaju nak?hahhaha =P


www.dunialandax.com

bella lim said...

hahah padan muka kau! pedih tak pedih tak. eeh lelaju? rempit niii kau niii!!!

Ibnu Darwin said...

apa pon ta boley , huhu.. tangan didada mata ke atas~

bella lim said...

hahhaa itulaaa. apa daaa

eedaRAWR said...

aww, papa mama. hahhaha. zaman aku form3 ni tak silap. kite sebaye la wey. lawak2. bnde ni sume btol. haha. terkenang :p

bella lim said...

eeda ; sebaya? haah, zaman form 3. memang kelakar gila. makan pun nak bersuap, pergi tusyen nak duduk sebelah sebelah. eleh, hadap sangat. hahaha

Syazwan Che Deraman said...

hehhehe..aku suka entry ni.
aku pernah melalui tahap cipan itu.

bella lim said...

rasanya almost semua orang pernah rasa en? zaman zaman kegelapan. haha

Bunny-lala said...

haha . terbaeekkk yg 'vavi ar kau. fantat sungguh kau ni. hevadd hevadd
(buat apa sengau sengau? kasi BABI terus senang!)' :D
skrg org gune ayat lain ..lagi sengal ..

bella lim said...

bunny ; haha. sekarang diorang mencarut in english tukar bahasa melayu.

daman jadi dem.
fuck jadi fak.

apadaaa. sama je, haha

Laila Majid said...

terasa kot ! damn :D

bella lim said...

:D maap maap

nub said...

harharhar nakharunnnn

bella lim said...

bengong. kau la anak harun

budakijaupendek said...

gelak baca entry ni.
suka! (:

cik eijau said...

perghh ! ta suka t'lalu short sgt ! hahaha ta fhm den !