Sunday, August 21, 2011

Orang yang patut kita rejam batu


Hai readers yang dah beranak pinak. :) saya terharu kamu kamu sudi nak baca blog saya yang kebanyakannya mencarut ini. haha Aku tak rasa bersalah pun tak update langsung untuk masa yang lama. Sebab aku lagi rasa bersalah kalau update setakat letak gambar seketul lepas tu guna title canggih canggih. Itu pun setakat letak gambar aiskrim yang lagi comel dari muka sendiri dengan caption "craving for this". EUWW tampar nak tampar?

okay jangan ngumpat banyak banyak, puasa ni puasa. aku pun nak tunjuk aku alim jugak kadang kadang. so mari kita cekidaot (check it out) list orang orang yang patut kita rejam batu. kalau nak unik sikit korang bolehla kerat mereka ni 18 ke, 26 ke, lepastu tanam dalam dinding. itu pun aku tak syor kan la. sebab aku lupa nak mintak tips tips tu kat mona-you-know-who. aku takut nak sebut nama dia, karang dia datang dalam mimpi aku. hahaha.


  1. kawan perempuan kita yang kata kita makin gemuk kuat kuat depan orang yang kita suka. -.-' kalau ini terjadi, pura pura gelak dan kemudian tepuk belakang dia kuat kuat "hahahah kau perasan. penat aku cuba naikkan badan, berhasil jugak Alhamdulillah".

  2. perempuan cantik yang asyik mengeluh depan cermin dan merungut pasal kulit tak cukup cerah, hidung tak cukup mancung, muka tak cukup lawa. habis kalau kau tak cantik, aku ni apa? muka ahli shir?

  3. kawan yang rampas boyfriend/girlfriend kita sedangkan dia tahu betapa kita kecewa sampai tepuk dinding lepas tahu kekasih kita ada orang lain. "cis, kau rupanya! kau sabarjap" sambil ambik cangkul.

  4. kawan yang pinjam sweater kegemaran kita selama berbulan bulan dan tak rasa segan silu pakai beberapa kali depan kita dan takde nawaitu langsung nak pulangkan. apa kata hadiahkan terus je kat dia, nampak sangat jiwa dia dah sebati dengan barang kita.

  5. orang yang nangis teresak esak minta derma depan bank lepastu balik naik teksi. #celaka


  6. golongan sotong jadi jadian yang pakai baju nampak ketiak dan lengan bermuscle. pastu pakai spender sopan yang beli milo ais ngan nasi campur kat mamak pukul 12 tengahari. konon uzur la tu? celah mana darah haid kau nak keluar? meh tunjuk sikit.

  7. pengkid boroi yang pakai baju kolar naik atas, rambut pacak, seluar londeh londeh yang rilekkk punya dok kiss awek dia kat public lepas hantar awek dia gi kerja. paling best, awek dia pakai tudung tau. aww "gua tak suka awek gua tayang aurat bro.." pigidah!

  8. mak bapak yang tinggalkan bayi depan masjid sebab tak MAMPU nak bayar mas kahwin tapi nak merasa alam perkahwinan. siap tinggal bayi dengan nota "jagalah dia sebaiknya". wadehek? kau pun tak reti nak jaga diri kau.

  9. orang yang baling botol dekat opponent, bakar kerusi stadium, main laser, ludah dekat kereta penyokong lain semata mata kalah bola. macam kau yang main, kan?

  10. orang yang bawak mulut pasal kita sedangkan nama kita pun dia tak tahu macam mana nak eja. pembenci dan pembangkang ni wujud di mana mana je. dah dah la tu mendengki. tak payah nak buat fake profile guna gambar orang. tahu le muka awak tak semenggah. so jagalah perangai. kesian kakak aku iaitu si ketam Marya Hana orang buat fake profile dengan nama perempuan gersang kat dia. hahah. hahahaha hak tuih!

    Image and video hosting by TinyPic
    ini aku saja nak tunjuk bakat buat gif macam kura. amboir!


    itu jela yang dapat aku list out. kalau nak cerita banyak banyak sampai putus haid pun tak habis kan. so macam biasa, kalau suka tekan like. kalau tak suka, EH maaflah takde dislike! hiew hiew. selamat berpuasa.

    p/s ; aku muslim ye, bukan kapir. haha


tengok, aku dah ada nuffnang. power tak power. haha apa lagi, tekanla, awak tekan satu kali saya cium awak lapan kali. hikhik. (bolehblah)


67 comments:

Elie Lily said...

hahhaa..sumpah lawak entry ni! part yg pondan ngn pengkid tu credit ah! :D

Anonymous said...

ada lg doh..org yg xda duit, tp poyo mcm ada duit, then bantai pnjam duit member x reti2 nk byr balik

Dhiya Fariza said...

terbaiikkk :D

si Bella Bilot said...

hahaha. adoiii. apesal la aku bace entry ko sume boleh wat aku sengih2 dpn laptop ni T_T

Amirah Rashid said...

haha. part sotong2 jadian tu tak blh blah -.- aritu aku pegi secret recipe, dye sedap2 mkn, minum tanpa rasa bersalah. mmg cilake tu. haha

bella lim said...

elie ; kan kannn? best gila kot tengok orang bercium tengahari, rasa nak join je cium sekali. hahahaha

bella lim said...

anon ; haaa. betul betul. yang tu patutnya kita gilis guna lori. kalau boleh guna lori yang duit terabur tu. haahha

p/s ;next time letak la nama, tak dosa. haha

bella lim said...

dhiya ; tenkiu tenkiu :D

bella lim said...

bella ; alaa janganla nangis. ni baru tulis entry. belum aku buat sinetron lagi. haha

bella lim said...

amirah ; hahahah siapa ajar kau cakap cilake ni!!! saya tak ajar, tak ajar.hahaha.

dyra said...

terbaik la sis :)

hunny said...

caya lah bell. hahhaa. satu lagi jenis orang yang patut direjam is orang yang suka timbunkan kerja dia kat orang then dengan tanpa rasa bersalah dia tanya kau " penat eh? " cisss!

bella lim said...

dyra ; thanks sis :) *sayamudakeawakmuda? mana mana pun bolehh. hehe

bella lim said...

hunny ; ohh hahaha. ni mesti kes housemate taknak tolong buat kerja ni. orang yang macam tu, time dia tidur kau gusti dia. bila dia sedar, kau buat buat mengigau. peduli apa, janji dah tumbuk. puas hati! hahaha

Dunia Landax said...

memang jilake bab pengkid,bab pondei..memang wajib tempeleng berapi...huhu..


yang pasal awek cantik cakap dpan cermin tu,bukankah awak cantik gila babas?mesti awak yg berperangai gitu kan,kan?HAAAAA..



www.dunialandax.com

bella lim said...

lempang berapi? woww ayat baruu. nak guna nak guna. haha

aku cantik gila babas? oi landak kau ni mata tercucuk kt duri sendiri ke apa? buta? lawa hapekebende. haha

Amirah Rashid said...

haha. sir ven yg ajar. duniaaa. haha

bella lim said...

dunia duniaaaa. ingat bumi atas kakak... hahaha

Khai said...

pergh!! dah pandai nak cium2 orang. haha

aku suka gambo tgn di dada mata ke atas ko tu :DD

Alip Apai said...

Weh entry ko mmg smart la. Tergolek2 aku gelak sampai mak aku igt aku kena gastrik! Hahaha

bella lim said...

khai ; hahaa. gambar tu bekas kekasih yang capture. kalau aku tahu dia nak break, mau aku cocok mata dia sampai buta dulu. haha tenkiu.

bella lim said...

Alip ; hahaha. thanksss. :D (lupa diri sekejap) HAHAHA. nasib mak kau tak panggil bomoh, takut histeria. haha

qudwa said...

weh bella...sekali update..kelas kaw jaaahh...haha

neway, aq rase no 8 je kot ko bole rejam..klu ikot KITAB r..

yg lain tu klu aq, memang aq kerat 26 r..no kompromi...tapi kerat dalam hati suda...*x nak masuk lokap dowh

hewhewhewhew...*ketawa sopan

bella lim said...

qudwa ; hahaha. alaa piss, update sekali sekala sebab malas. haha. :D

betul betul. penzina je yang sepatutnya rejam. ala ni cadangan je, aku pun taknak masuk lokappp. hahaha


hiew hiew *kau pun tau ketawa sopan. haha

Engku Sofea said...

share link awak kat facebook suh orang baca :) Sebab benda best kena kongsiii

Engku Sofea said...

btw entry ni pun best :)

bella lim said...

thankyou Engku. ni yang nak bagi muah muah ni. hahaha. :DDD

kura said...

yg nombo 4 tu mmg kena rejam dengan lembing! Eheh.

pastu.. amboi. jelesnya kau dgn xotong sotong jadian diluar sana ye bellalim. haha..

weh. kau berbakat buat gif. hensem mcm aku! Eh. hahaha

FIPPER TONGGEK said...

gambar no 1 tu takleh blahh.. haha

bella lim said...

kura ; hioks. tengok la siapa pencetus inspirasi kalau bukan kau. hahah.

aku tak jeles, aku geram je tengok betis dia licin. hahaha

bella lim said...

fipper ; HAHAH buruk kan? takdehalll.hahaha

Balqis Shafikah said...

ok. i suka no 7! :) hehe.

d_LA said...

hahaha...bleh pakailah yg no.1 tu since nak blk kg nt mesti ramailah yg amik berat badanku ini

Amirrah Zawani said...

wah2.. terbaik lah.. haha!!

sotong jdian n pengkid mmg terbaik lah... patut rejam lembing terus!!

bella lim said...

balqis ; hahaaha. den pun sukooo

bella lim said...

d-LA ; hahaha boleh lah diguna pakai idea tu. :D kihkih

bella lim said...

amirrah ; rejam lembing? hahah. sula kan aje. mudah sikit.

Mimie. said...

heee best2. no 2 tu mmg rse nk lempang laju2 je.

no 3 tu pernah jadi kat kite.mmg macam haramm larr.

erk bab pengkid tu kita prnah nmpak euwwww memang geli.HAHAHA :P

ain samsudin said...

entry kau tak penah suci doh tp serius aku suke ngadap. haha.

bella lim said...

mimie ; member rampas boypren ye? haha kasi cangkul je kepala dia. kurang asam.

bella lim said...

ain ; heehehhehe :ppp tenkiu

Bitter said...

blog kau berada di klas yg tersendiri kot..cayalahhh..kalau org suka..no hal lah :)

bella lim said...

ngeh ngeh ngeh,. terima kasih Aida :D

www.dunialandax.com said...

gua rasa nak rejam je ngan kau sebab lambat update!HAHAHA

ParkAir said...

Aku tak tau nak komen ape, sebab entri sangat terbaik! (jangan rejam aku oke.)

bella lim said...

landak ; haha sukati akulah bila nak update. :p

bella lim said...

parkair ; haha tenkiu tenkiu. okay, tak jadi nak rejam

www.dunialandax.com said...

update jugak!! kalau tak,aku rejam kau pakai pinggan arcopal nenek aku!!


p/s:skype ada tak?bosan tahap gaban weyh!

Nik Ezwan said...

orang yang baling botol dekat opponent, bakar kerusi stadium, main laser, ludah dekat kereta penyokong lain semata mata kalah bola,,,,hehe,macam negeri Kelantan tu,

bella lim said...

landak ; ada, tapi tknak bg kau. hahahah

bella lim said...

nik ezwan ; haha. tak specific mana mana. general. sebab orang kita pun ada je buat camtu time malaysia kalah. kan?

www.dunialandax.com said...

otak lu kedek ngan aku =P

FaiZaH Fyn said...

yeah no 6 tu mmg patut kena rejam..suka suki je tak puasa..ry nak pulak!

bella lim said...

landak ; ehh sukati wa la. lu pahal? nak kena silambam?

bella lim said...

faizah ; haa tau takpe. time raya diorang lagi vogue plak tu. jeles aku -.-

Dosh Saleem said...

woah, u really know how to write.hahah..best2..nak2 part pinjam sweater tu. itu betoolL!! pernah kena gak smpai lunyai depa pnjam.hahah..

nice blog btw, dah mengikut kamu :)

bella lim said...

kalau camtu jangan segan silu lunyaikan balik muka diorang. haha

thanks encik dosh :D

Syazwan Che Deraman said...

entry kau best best ;)

Anonymous said...

saya da kilk, Nak kisss

Lizzie Yasmin said...

meh sini nak tolong rejam skali..

bella lim said...

syazwan ; terima kasey terima kaseyy

bella lim said...

lizzie ; haha mari mari.

bella lim said...

ANON ; nak kiss? you wish! hahaha.

Laila Majid said...

senyum-senyum bace

dah buang lagu dah.so bole la view sesuka hati kalau sudi

peacee bella lim adik marya hana.perlu ke.haha :D

bella lim said...

yo peace yawww. haha. kalau dia femes, perlu utk tumpang glemer. ahha

nub said...

mata x kedip baca.

orang kedah kata, tak ceroyyy punyaa!!!


=)

bella lim said...

haaa. baguih la lagu tu :)