Sunday, August 28, 2011

kau ada cermin tak?


trend trend trend.... best cakap pasal trend sebab benda ni dekat di hati semua orang. kalau cakap pasal muka aku dah ada jerawat ke, suara aku makin garau ke.. ada ke orang nak peduli? non hadooo den koba kek kau. ni trend sekarang yang aku perasan. memang lawak lah kalau jumpa. syiokk sangat tengok orang yakin diri ni. HAHA



1. sekarang orang suka buat trend puji diri sendiri. korang perasan tak? ke korang pun buat? muahaha. aku pun ada buat jugak. alaa.. motif bukan apa, saja suka suka. kot lah ada orang setuju. contohnya,..


puihhh.. semua orang nak puji diri pastu nak ops la, eh la, hihik la. cakap je "aku memang rasa aku cantik, y'all tak rasa macam tu ke? ini serius." HAHAHA. ada ke orang sanggup nak buat macam tu.


2. trend ni bermula lepas trend bajet humble mintak dipuji habis. trend apa pulak tu? haa tu trend yang bila orang komen dia cun. nanti dia cuba elak.



see... disebabkan dia buat buat humble, dari dapat 'cun' je dah bertambah kepada lawa, cantik, gojes.. dah berapa banyak dia dapat tu? haa kan mintak puji mintak kaki nama dia tu!


3. trend yang dah lapuk, orang tak guna dah sekarang sebab dah kantoi adalah trend kutuk diri sendiri. trend ni memang basi habis la. siapa buat lagi maknanya kau tu lame la. tak ikut peredaran zaman. orang dah main ipad kau masih lagi nak main ting ting. sudahh sudahh! pergi sondol dinding. hahaha.




kot lah yang buat trick camni memang cute, handsome dan sebagainya, rasa sejuk la hati sikit. Ini, kalau muka dah macam kena simbah asid pun nak puji diri, EHH kau pernah tengok cermin tak? hahaha. tapi, semua orang lawa je kan sebenarnya? (ayat cover haha)


so cemana? terasa tak? terasa tak?
apa apa pun I tetap lagi cute dari y'olls.
hiew hiew!


32 comments:

Elie Lily said...

ada jugak yg bila puji diri sendiri, dorg cakap "sapa lagi nk puji kita kalau tak puji diri sendirik"
hahah..macam mana tu bella? :D

p/s: selamat hari raya! maaf zahir dan batin! :)

bella lim said...

kalau orang tak puji maknanya tak comel la tu. so, kalau nak puji, puji dalam hati je sudah. bella selalu buat! HAHAH

Laila Majid said...

macam biase.entry u selalu mengenai bende yg hakikat semua org buat termasuk i =.=

terkene kt btg hidung ;p

adeeb khairudin said...

hahaha. bace entry ko beulang ulang ulang. hxhx. ade gak 1 2 yg aku pon wat >.< bru up to date ye dak.? hiew hiewww. hxhx

haikalblank said...

hahaha bella! ceiisss...aku lebih rela menggunakan trend humble..kahkah tapi orang tak puji2 pun sebab aku laki dan sumpah tak hensem pun. HAHA

bella lim said...

laila ; haha jangan marahh,. I pun ada buat jugak. hahaha

bella lim said...

adeeb ; haha. nak buat cemana, kita pun mengikut trend semasa ye dak?

bella lim said...

haikal ; haha semoleknya begitulah. :) takpe. ada bini nanti hari hari dia puji kau. ahhaa

Engku Sofea said...

nice one bella ! cant agree much. hahaha "P

bella lim said...

bahaha. okay okay no hal

safina razak said...

SETUJU! bell,nak tiru idea aci? tapi tak copy and paste. i swear. haha. kita kawan erk.acecehh!

cik xeyrah said...

muka bella chinese look! :D

cik xeyrah said...

muka memang chinese look! mix kah? comel mcm kak marya (SUMPAH IKHLAS):)

bella lim said...

hihi. yeap, mixed blood. marya? mana ada. dia bukan comel pun. OPS! hahahaha

kura said...

aku hensem, comel kacak lg bergaya. ops. hikhik. hekhek.

comelnyewww kitewww ketawewwwww :3

bella lim said...

ololo omeinya awak niyy. tiau tangat tangat.

bella lim said...

safina ; ops. terskip. ingatkan dah reply. -.- hehe

boleh boleh. nak copy paste pun takpe. femes sikit aku. heheh. gurau gurau. :p nak kredit takpe. taknak pun takpe. wa takde hal!

Syazwan Che Deraman said...

ada yang buat buat fb kena hack.
buat status " im handsome "
lepastu tuan punya fb komen cakap kena hack..padahal tak pun..dia yang tulis.

reasonnya.aku nak tengok macam mana respond orang..

ps : ada juga kes kena hack macam ni, tak nak delete.sebab nak tengok respond orang.ramai tak yang puji.

bella lim said...

betul betul betul pathetic gila mintak puji. hahaha. ada yang tak segan silu post im cute. takpun letak nama 'bella cute' as profile name. lagi takleh blah. ahaha

Lily Suhaili said...

Hahaha.
Kalau mcmni sama tak dgn number 2.


-Thanks add si cantik.
-Ehh manada, u lagi cantik.
-Aduus u lg gojes.
-Ehh tak lah, serius u cantik.

Blablablaa......



( duk ulang yg tu sampai habis komen . Adoiii. -.-')

bella lim said...

lebih kurang laaa. kalau camtu, amek dulang suruh dia hentak muka dia sendiri.

El said...

kalau org mintak pujian dengan aku, biasanya aku bagi pakej sekali dengan penampar. haha. nice though:D

nub said...

bel, dah memang aku kacak.

tak mampu nak berbuat apa lagi.


harharhar.

*indahnya beraya selaku seorang kacak. ohoooooiii

hamzah ian said...

laaaa... sedar tak sedar itu trend rupanya.. huhu

Ahmad Taufik said...

sy followers blog ni yg terbaru. sy hensem tau. opss! haha. best entri ni. bg dorg sedar sikit. :D

sYafIk-wAy said...

tak kire , aku lagi hebakk . hahaha

Cik Suheela said...

terasa sikit kifkifkif...

AIMAN said...

hahaha..
macam2

Nalisa Syahira said...

biasa la tu , haha

Lia Lomi said...

semua orang suka di puji...ngeee.

smilenajah93 said...

puji diri sndiri bukan ap , just nk tmbah keeyakinan :P

lavenderlover said...

trend skunk mmg mcm2..>_<