Thursday, August 25, 2011

I dengki, youuu


Aku berlubang hidung dua. mataku sepet dan tajam. aku punya telinga yang juga ada lubang untuk dikorek. bukan pada bulan puasa, aku ulang! bukan pada bulan puasa. aku mempunyai aura. jika orang sekeliling aku berjaya, aku tumpang bahagia. Okay, aku tipu. aku cemburu. kenapa aku tak berjaya macam tu. kenapa aku dengki? ehh mestilah sebab hati aku tak dicuci dengan air zam zam. jangan nak nenipu (comel en bunyinya) aku tahu korang pun mesti ada prejudis dalam jiwa. sebab semua orang tak sempurna.

kalau orang berjaya, perkara pertama kita kena tengok riak wajah dia. lepastu takyah tanya kenapa dia berjaya. kalau tanya, kantoi la kita dengki. so, kita teka. mari meneka bersama aku! :D


kalau orang tu cantik...
eh mesti dia ni pakai susuk kan. ehh silap. zaman sekarang guna botox je. baru urban :D

kalau orang tu tak cantik...
tak payah susah susah nak teka, dah tentulah dia takde duit nak buat botox..

kalau orang tu pandai...
ni mesti meniru dalam exam. konpem dia letak buku celah peha. PEHH. mesti basah buku dia kena peluh, dok kepit jee dua tiga jam.



kalau orang tu bengap...
cis. dia ni takkanlah bodoh sangat sampai semua fail kot? ni mesti nak dapat perhatian lecturer. jijik -.-

kalau orang tu disukai ramai...
haa mangkuk ni mesti guna bomoh ni. pastu celet kat semua orang. patutla meleseh je kerjanya.

kalau orang tu tak disukai ramai...
tak lain tak bukan ketiak bau tapai. siapa nak dekat kalau bau dia je dah macam peram mayat dalam ketiak. bulu ketiak pun subur jee. di bajalah katakan. ehek ehek.

kalau orang tu kurus...
alaa bukan lawa pun kurus. macam marya hana eh! tengkorak hidup je. kalau letak kat makmal pun laku niii...

kalau orang tu gemok...
orang ni saja lah ni makan banyak nak masuk biggest loser pastu menang ribu ribu. haih dunia duniaa..

kalau orang tu famous...
kuat mencapub betul hok tino tu. terkinja kinja jual muka. cuba tengok bella lim, tak mencapub pun femes je. EH? :D

kalau orang tu tak famous langsung...
kenapa hidup kalau orang tak perasan? dia ngan batu tepi jalan tak ada beza pun. dia ni lah salah satu penyebab budak budak fail jpj test. ops! *kakak, aku tak mengata kau tauu. (HAHAHHAHAHAAH)

kalau orang tu kaya...
nak teka nak teka! ni mesti jual dadih! dalam dadih dia letak benda khayal khayal. PEHH

kalau orang tu fakir...
alaa malas je lebih tu. badan sempurna tapi duduk mintak derma, taknak kerja. ni mesti hobi dari kecik melepak ni usha bontot orang jalan kehulu kehilir... takde kerja lain ke.


haa pendek kata, baguih ka, tak baguih ka.. semua orang mesti kena punya! HAHAHA. ada jeee orang nak mendengki, kan? sampai bila benda ni nak berakhir? haa itu wa tarak tau. baik lu orang pergi muhasabah diri masing masing. dan cuba mulai esok, every single thing yang kita pandang akan jadi baik. cuba jadi optimis baru hidup sentiasa happy :D

thanks to abang kita, Ashraf Jalil.. yang buat entry pasal cara nak dapatkan anak kembar. eh, aku tak gatal okay, nak tambah ilmu jeee. haha.

dah lah, apa lagi tak puas hati? kan aku dah update ni? hiew hiew!

dont hate me cuz i am beautiful. HA HA HA


*malas dah nak ajar korang tekan like tu. masing masing dah besar panjang kann. haha

54 comments:

El said...

yes, entry baru. =)

bella lim said...

tu je kau nak kata lepas aku perah perah baju sebab ketiak aku dah basah pikir idea? -___________-

kura said...

cemburu tak apa, jgn dengki bellalim oi. sbb apa? bukalah kamus dewan. cehh. haha..


dlm entry ni, 2x kau gelakkan kak marya. hahahahaha. eh! asal aku gelak sekali ni. maap kak marya maap. hahahahaha...


kurus=maryahana.
takfamouslagsung(batutepijalan)=kakmarya jugak. hahahaha

El said...

kalau tulis panjang-panjang baik aku terus buat entry blog je. haha

El said...

bab bengap tu agak terasa sikit.
ahaks

Marya Hana said...

cilake. ni entry nak kondem aku !!

"kalau orang tu gemok"..
mesti ah dia makan tido tengok tv online je macam kau BELLA LIM ! :D

puih.. haktuih..

bella lim said...

kura ; sebab cemburu dan dengki bukan benda yang sama. tapi adik beradik le tu. haha

KIHKIHKIH. saja je nak manja manja dengan dia. kau perasan pulak kan! hikhihk

bella lim said...

El ; hahaha. betul betul. buat jelah entry membalas terus. eeh? haha.

helleh kau nak terasa kenapa. kau suka lepak ngan lecturer lettew. hahah

bella lim said...

Marya ; pigidahhh. apa pullakk. aku tak gemok ah, aku tough okay, tough. HAHHA

El said...

terasa sebab aku memang bengap pun. tapi aku tak suka cakap dgn lecturer, apa lagi lepak dgn dorg. unless kalau dia nk blnja makan..thats considerable

Zharif Zawawi said...

hahah..rileks sudeh..msg2 de kelebihan msg2 an..hiew! hiew! hiew! =D

bella lim said...

El ; alaa rilek ahh braderr. bengap bengap pun dapat masuk Universiti. hahah. ehh sama! aku tak suka doh bodek bodek ni. geli.

bella lim said...

Zharif ; betoi laaa apa hang kataa. amboi. gelak dia nak lawan tokey nampak? hiew hiew

www.dunialandax.com said...

siot r..penat aku taip tadi,ilang plak =_+


yang nama MELAYU macam kau ni memang dengki je kejenye..tak paham aku..peel macam syaitoon

p/s:aku orang jawa okie..
p/ss:Nape pic last kau macam Din Beramboi majalah ujang tu?errghh!

bella lim said...

landak ; :) taknak mengaku melayu boleh? haha.

kau ni... apa ke lembu cap new zealand kau ni. kan aku dah kata, entry aku semua bergurau. ni pun bukan aku serius dengki ngan orang. sarcasm je ni. adoyaiii.

p/s ; majalah ujang orang dah tk panggil Din Beramboi. orang panggil Pak Cik Din. sempoi apa. fugly is the new pretty you knoww.

nub said...

kuat kedengki. majoriti manusia

::cikjuju::◕‿◕ said...

perkhhh..cap bernas tol ideanye!!eheh
kelas ko jahh..:P

asyekghani said...

cemburu boleh menjadi pembakar semangat untuk kita improve diri :)

asyekghani said...

cemburu boleh menjadi pembakar semangat untuk kita improve diri :)

asyekghani said...

cemburu boleh menjadi pembakar semangat untuk kita improve diri :)

Mila Ahmad said...

sifat yg normal tapi kena ambil dari sudut positif baru maju weee~~~~

Elie Lily said...

mentaliti orang kita..macam tu gamaknya.. katanya manusia.. :D

AIMAN said...

dengki tgk blog u. haha
selamat hari raya =)

Anonymous said...

aku suka lubang yang boleh dikorek..

www.dunialandax.com said...

ko ni..tapirlah..aku komen pasal entri tu lee...orang melayu ni dengki..eh?#teraseke ? kau yang tulis,kau yang tacing pe jadah kau?HAHAHA


p/s: kau ni kekadang Emo gile babas aek?AHHA

Bunny-lala said...

haha . gambar tuh style .
ayat 'dont hate me cuz i am beatiful' keri hilson yg nanyi . hehe

kura said...

habislah kau. kak marya nk balas dendam nnt. hahahaha..

bella lim said...

nub ; haha betul betul

bella lim said...

cikjuju ; ohh terima ksey.. malu saya :">

bella lim said...

asyekghani ; betulll! semua benda ada pros and cons.

bella lim said...

Mila ; yeaa betul. atasi orang yang lebih baik.

bella lim said...

elie ; yeap! nama pun melayu. eh? haha

bella lim said...

aiman ; haha kenapa dengki? selamat hari raya

bella lim said...

Anon ; -.- kau ni kenapaaaaa.

bella lim said...

landak ; mano adoo. dah kau kata cemtu, terasa la i nyahh. haha dah lupakannn

bella lim said...

bunny ; hehee. thankss. :D

bella lim said...

kura ; kau takyah nak jadi batu api. aku fire kau kang. haha

Amirah Rashid said...

weh, aku teringin nk dgr kau ketawa hiew hiew tu. camcomel plak kan. haha :D

bella lim said...

aku pun rasa cam comel doh. EEH? HAHHA. nanti lahh :DD

dayah aziz said...

eh awk cntik. saya dgki..;)

Shahrul Hairy Shaharuddin said...

Tang "orang pemes" tu tak boleh blah kot pandangan u tu? ahahha~.. cool..

yours
SH

FIPPER TONGGEK said...

elok di bako jee diri sndiri..manusia memang begitu
<----makhluk asing

kura said...

Batu api ek? Eh. hahahahahaha

inspirasee said...

kalau orang tu sakit perut,,
ha.. ni msti mkn nasi ayam kafe A smlm sbb xnk g kuliah.. :)
sengal la hang,, buella!!
hahaha..

asy faro said...

orang kl, tp msuk matrik kat pilah tu kan..
cmne, best ke sana?

bella lim said...

dayah aziz ; haha. mana ada cantik. nasha aziz lagi lawa/

bella lim said...

shahrul ; hahaa. alaa aku kira femes la dikalangan budak kelas aku. cukup la tu kan. HAHAHHA

bella lim said...

fipper ; hahaha. siapa yang kita nak bako ni?

bella lim said...

kura ; haah,. batu api. hahaha.

bella lim said...

inspirasee ; kafe A mana ada nasi ayam. kafe B yang ada. hahaha

bella lim said...

asy faro ; tak bestttttt. hahaha. tapi enjoy jugakla. bab makan, tadah jela perut sebab kfc kat pekan. mcd kena naik bus sejam sampai seremban baru jumpa. nak pizza ke, tgi friday ke, harapannnnnnn

Ashraf Jalil said...

chill la beb..nak anak kembar pon bukan bole dapat skang.. at least 8 tahun lg..tu tak termasuk 9 bulan 10 hari mengandung lagi tuh.. ngeheheh

bella lim said...

ahaaha. :) ingat pulak dia. yelah, you pun lagi 8 tahun kan. hahaha

Gua Tertidur said...

hahahaha..pecah perut beb gua tgk gambar kau nih! hahahaha..style ahh!