Friday, July 29, 2011

BRANDED



malas nak buat mukadimah, kita terus ke topik utama


aku menyampah tengok muka promoter branded shop. (jangan tanya brand apa. aku taknak kena saman. hahaha.) sebab apa? sebab kebanyakan mereka (bukan semua) akan jeling orang semacam. walaupun mereka tak suarakan, akan tetapi kita yang dah dewasa ni tak cukup bodoh untuk anggap itu hanya pandangan biasa. jelingan hujung mata yang bermaksud "kalau takde duit blah" atau "kau sepahkan baju, aku kerjakan kau" sangat mengguris hati dan menambah perasaan bebulu serta merta membuat kami mengangkat kaki dari kedai anda.

saya tahu anda suka saya berambus supaya anda tak perlu kemas kan? oleh kerana itu saya pedulikan jelingan anda. saya kirai kirai baju baju itu depan mata anda. lagi anda jeling lagi saya kirai dengan meriah. saya sengaja cebik cebik bibir dan gelakkan design baju tu. kadang kadang saya tambah HAHA untuk memeriahkan suasana. pedih tak pedih tak? hihihihih. padan muka. siapa suruh jeling orang.


bajet bagus betul. kaki nak kaki? padahal promoter jeee. pasal tu kalau masuk kedai branded, kena buat muka berlagak sikit. lagi kerek lagi afdal orang kata. kalau dapat menyamar orang tua lagi bagus. sebab diorang ni tak respect remaja. diorang punya muka sama erti dengan "pukullah saya". kasi tunjal dahi baru tahu. lama dah nak cakap pasal orang orang yang kerek ni. aku customer, kau promoter. tu, pergi cermin diri kau dengan uniform kat fitting room sana. :D HAHAHA


*sekian entry bengang. ini bukan semua eh. SEBILANGAN.*



p/s ; tadi wa pigi Isetan Klcc cari dreambag gua, tak ada. pergi pavi pulak, tak ada. promoter tu cakap Lot10 punya pun takda. padahal dia waktau lebih. taknak mengalah. gua pergi lot10, ada. LEGAAA. rasa macam nak joget dari 4th floor sampai ground floor. gelek inul pun takdehal, happy punya pasal. hihihi. biasalah, orang dah gaji memang suka lupa diri. so mission accomplished lah kira sebab wa dah shopping benda dalam wishlist. terima kaseyy :p

promoter kerek tu bukan brand ni. kalau tak, takkan aku beli, kan?
mesti aku pijak pijak je. hahaha. bag dia dalam tuuu. putih ni bungkusan je.
muka happy jumpa dreambag. pipi terkeluar pun takdehalll.

36 comments:

Khai said...

HAHAHAHA

fucking shit punya promoter.

aku terkena dekat KLCC.

promoter tu cakap :
adik, t shirt spoloh hengget kat seberang jalan sana banyak.

dia tak tahu ke gaji dia hanya mampu beli sehelai baju kat situ. demmm

btw. nice entry :)

nurain.samsudin said...

kau kasi hentak jhe promoter to. comel sgt perangai. kih3

lavenderlover said...

sabo je la kan..have a great day!

Bitter said...

amboi kauuu..tunjuk sikit beg hasiltitikpeluhmasam kau tuh...kahkah

Marya Hana said...

bingai gak kau ni.

Amirah Rashid said...

alaaa, knp tak bogelkan dream handbag tu? nak tgk! nk tgk! nk tgk gakkk!!

Liyana Aziz said...

annoying kot kalau promoter macam tu, semua tempat macam tu especially yg tempat ala2 branded kan... eleh, promoter je kott!!!! grrrr

nampak la muka happy tu sebab dapat dreambag... eheheheheh

alin~hazlin~ said...

singgah sini.. huhu
salam p'kenalan...

bella lim said...

khai ; yeke dia cakap camtu. kau kasi ludah je mulut longkang camtu. padahal baru promoter dah berlagak. dia tak tahu ke kita ni bakal bakal engineer, doctor dan sebagainya. hahah

bella lim said...

ain ; dahh, aku dah sepahkan tu kira balas dendam le tu. haha

bella lim said...

lavender ; haha sabar tak sabar jugak lah. thanks :)

bella lim said...

bitter ; ahh belah. RAHSIA weh rahsia. haha

bella lim said...

marya ; kau pehal?

bella lim said...

amirah ; kau nak kena tampor? hahahha

bella lim said...

liyana ; haaa itulah./ gelabah je. dia taktau aku ni artis. HAHAHAH

bella lim said...

alin ; haa salam salam. :)

Shurazirah Sukhur said...

betul2..sesetengah promoter ni suka buat muka kerek dengan customer..kalau nak layan customer, tengok customer kaya2..macam good2 je..memang patut bagi kaki je kat diaorang ni..HAHA tapi lu memang sempoi..sepah2kan baju tu bagi promoter tu hangat hati je..

bella lim said...

hehehhe. aku memang setan sikit when it comes to dealing with suckaa. ahhaaha. dia kerek, kita kasi balas satu kalilah.

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

hahaha.
kelakar tengok bahasa u.
marah, tapi comel2 je :D

btw, i pun sllu kena mcm tu. benci laaa. tau la kite ni x kaya sgt. takyah la nk pndg2 gitu..wuwuwu T_T

bella lim said...

ahahha. itulah, dia tak tahu i ni awek putera brunei. eeh?? haha

Elie Lily said...

kasi sidekick je kat promoter tu, bella!
hehhehe

bella lim said...

bukan kata sidekick, straightkick, flying kick, stepsidekick semua bolehhhh

Gua Tertidur said...

hahaha..kasi tunjal sahajalah! memang promoter sekarang muka "sila tumbuk saya", "sila korek biji mata saya"..hahahaha..kalau gua, baju yg terlipat tu gua bukak try2 pastu letak kat situ. pastu cari saiz or baju lain gua try lagi ukur kat bahu..hahaha..sampai die meluat, pastu gua blah cakap, tak best ah kedai ni..jom g kedai sebelah jom..hahahaha..

sep..sep..sep..

bella lim said...

hhaaha kau ni saja je nak tiru tiru aku. :P

Gua Tertidur said...

gua pon mcm tu ah! bile plk gua tiruuu kau =.="

abbey~ said...

mmg gud2 laa kau hentam promoter tu. :p

Eien Mohmad said...

kasi hentam laa sama itu promoter bella (:

nak tgk jgk dreambag tuhhh ;D hee

bella lim said...

gua ; ahh kau. alasannn./ hahahahha

bella lim said...

abbey ; tahu takpe. nyakitkan hati. haaha

bella lim said...

eien ; ehh mana boleh tengok. minat kang. hahahahha

Alip Apai said...

aku selalu kena.

dah la muka aku ni cam budak2 main ding dang lagi, bila langkah je kaki kanan masuk kedai dah nmpk muka promoter semcm taik anjing!

terus aku keluar masuk kaki kiri dulu. xtau ada effect x tp aku rasa msuk kaki kiri mcm bwk sial skit kat kdai tu.

hahahaha:)

*aku suka part buat muka kerek. memang perlu!*

bella lim said...

HAHAHHAA sumpah lawak masuk kaki kiri bawak sial. aku baru terfikir. okay nanti aku nak try, hahahha

Laila Majid said...

setuju giler !

baru buat entry pasal promoter haram jadah layan org macam ni.

bella lim said...

really? haha. geng lah kita ":D

nub said...

aku ragu2 nih. pasai beg tu,

kahkah

bella lim said...

apa yang kau ragukan?