Wednesday, April 9, 2014

Mesin Basuh BABY


Hai semuaaaaaa. Ni nak share sikit. sekarang ni saya berbisnes. bisnes apa? haaa. nindiaaa nak habaq mai.


PRICE : RM250 
FREE POSTAGE WEST MALAYSIA
3 MONTHS WARRANTY
 mesin basuh mini ni capacity dia 4KG. dia semi auto. bagussss sangat untuk students ke, untuk rumah sewa, untuk kedai dan macam macam lagi.  apa yang bestnya mesin ni?? adalah dia PORTABLE! nama pun mini. tinggi lutut je mesin ni. ringan plak tu. senang nak bawak kemana mana. mesin ni ada fungsi WASH and SPIN sekali! 

untuk orang macam aku yang allergic dengan detergent, bagus sangat guna mesin ni. letak dalam bilik hostel. tak payah susah susah nak gi angkut baju ke mesin, beratur panjang, tak masuk lagi kena kumpul duit syiling, (dapat pulak mesin yang nak semua duit 50 sen, lagi macam haram). takyah gi dobi. mudah kann! kalau agak agak kedekut atau takde budget boleh kongsi dengan kawan serumah, sebilik, sebantal, sepermainan, sehati sejiwa dan bermacam se lagi.


mesin ni dipanggil mesin basuh baby jugak. sebab baju baby kan kecik cinonet je. lepastu kain lap air liur lap muntah tu berlambak. takkan nak campur baju baju lain kan. jadi boleh beli mesin ni, KHAS untuk baby je. baju dia pun tak rosak guna mesin biasa. kalau beli ni kelasss kate kau. jiran jiran korang mesti takde.


sesuai dijadikan...

- hadiah kahwin
-hadiah birthday
-hadiah orang bersalin
-hadiah masuk kolej
- cuci baju baby
- cuci kain lap (kedai)





kalau nak beli atau sebarang pertanyaan kindly SMS/ Whatsapp 0176730120 . senang nak nego ke apa.

thank you!


Sunday, February 2, 2014

Tetiba je

hai semua.



tetengah bosan tetiba je usha blog. celaka nakharun punya pemalas. last post aku on February 11,2013. hahaha and that was like A YEAR ago. sialan. apebende yang aku buat sepanjang setahun lepas entah. bizi? bizi kebende?

nak kata bizi gi kelas, asyik monteng je. nak kata bizi study, celaka bukan dapat dekan pun. nak kata bizi bersukan, bukannya aku wakil negara pun. nak kata bizi family, kan ke bujang lagi.  nak kata bizi berpakwe, ha yelakot. kan ke dah tukar pakwe. HAHAHA. (anda dijemput ketawa sekali) nak kata bizi berbisnes, ehem! akak baru je nak mula ni. (komen atau PM akak kalau nak tau lebih lanjut).

pendek kata memang celaka MALAS semata je aku setahun tak update ni ha. lagi pulak internet kt kolej aku nakharam lembab. jadi aku malas nak mencarut selalu. makin bodoh kang jadi. haha. alah aku update tak update, bukan ada orang kesah pun, ye dak? (minta simpati. tolong komen "saya rindu" di bawah)

sementara tengah cuti ni boleh la nak update sket sket. ikut mood la. kalau lima post satu hari jgn nak maki pulak. ni kan ke blog aku. ikut sukati aku lah. hahaha. ok lah nah gambor sekeping dua kot kot rindu. mana tahu kannnnn. :p sekeping dua je. nak bebanyak kau pegi le tengok pesbuk ke insta ke.


ni ha pakwe baru. Fahmi nama dia. 


ni masa rambut panjang. tahun 2013


ni rambut pendek tahun 2014

tengok gambor jelah korang ye. kisah kisah cinta tu den kabor kendian. dekat dekat nak kawen nanti ke. hahaha.



p/s: siapa teruja aku update, kau hensem. sape tak, mak dia belen. kbye



Monday, February 11, 2013

familiar situation



looks like happiness dont last forever when......










familiar situation every semester. eh eh macam deja vu pulak. ahaha takpe, yang penting syukur Alhamdulillah :)




Wednesday, February 6, 2013

GAGAH PERKASA

BEND IT LIKE BELLHAM! 


aku rasa sesiapa yang masuk sini sebab nak tips bina badan bagi ada 6packs ke, takpun nak resipi muntah setan yang buat badang kuat ke, ataupun yang mana rasa nostalgic sebab teringat pasal rumah sukan Perkasa kat sekolah dulu ke, bolehlah berambus cepat cepat sebab entry ni sikit pun takde kena mengena dengan yang hidup ataupun sikit lagi nak kojol tu. haha. blah laju laju tau. sebab kalau blah pelan pelan nanti orang perasan, malu kang. tak pepasal je kena gelak setaman nanti. nasib tak sekampung sebab duduk bandar, tak dok kampung. haa lawak tak. lawak kan lawak kan.

aku rasa aku kena polish la writing skill aku. sebab dah lama lama ni aku rasa tulisan aku macam orang tua. bosan jee. dah macam orang tua yang gi gym pastu asyik buat segmen aje tu pulak. haha. aku bukan apa doh, aku kena la sopan sopan sikit bahasa sekarang ni. sebab aku kan dah meningkat usia. kot kot la bakal mak mertua baca blog ni ke.. lecturer baca ke.. ( HAI CIK FENDI! ) miehehe. mungkin cik fendi dah tak baca blog aku sebab dia kan dah kahwin... (mengapa kau selingkuh.. ohh :'(  ahaha )  dari baca blog aku, baik la dia manja manja ngan bini dia kan. tetibe cite pasal cik Fendi kenapa. kang dia kembang hidung, kembang bontot tetibe ajak aku kahwin jd nombor dua, mampus. kahkah.

sesampai je malam tu, isi borang, amek kunci bilik. ha ni anma dia meja manusia. haha baek punyee

 ohh lupa, assalamualaikum wbt semua. tahun baruu ni!! kena semangat sikit. hormat orang yang baca. haha. aku nak cite pasal Tournament Futsal yang aku masuk last year. amboi bunyi last year macam lama je. haha. padahal baru sebulan kot. sebab aku main ni masa study week aritu. 21 sampai 24 Dec 2012.. menatang ni buat masa study week.. aku dilemma gila nak gi ke tak. tapi mikirkan peluang tak datang banyak kali, aku join aje la. tambah pengalaman, tambah kawan. ramai jugak tak dapat join sebab ada test. aku sendiri pun kena postpone dua test sebab pegi mende ni. pendekkan cite, aku ingat join ni atas nama unimap.. tapi sebenarnya ni Sukan Warga Felda 2012. kami ni dari uni uni, mewakili PERSADA. siapa taktau, persada ni permuafakatan siswa siswi Felda, nama glemer dia. kalau nama tak glemer, persada ni adalah anak/cucu/cicit generasi felda yang belajar kat universiti..

haa tah tah ramai tak tau diorang sebenarnya salah sorang ahli persada ye tak? disebabkan persada uni aku yang main futsal tak ramai... jadi depa import le pemain handalan gagah perkasa (puih puih) macam aku ni. heheks. tak memasal aku jadi persada ye tak? :p  tapi persada ni besttt. depa ni sume orang felda, duit kepuk kepuk gitu. jadi kami dapatla jumper 1 suit, pastu dapat raincoat, shorts, jersey, makanan minuman yg sedap sedapp, siap dapat elaun lagi.. RM100 sorang. hehehe seronot wa cakap lu. dari unimap, kami hantar team bola jaring and futsal. usm hantar zapin, upsi hantar bola tampar, futsal lelaki dari upnm, bola sepak dari uitm. hamboi, team pompuan ada dua je uolls. tapi takleh nak rasa hot sangat sebab yang main futsal ngan kitorang tu adik2 foundation upsi je. cisss.haha


hari kedua, majlis pembukaan.. muka nak bergaduh je. panas terik kau tau tak
kekasih hati/rumet/soulmate.   nama manja kitorang ucuk acham haha

kitorang sume duduk kat Inspen, Bangi. taktau apa, ha google sendiri. patutnya duduk uitm shah alam, tapi tukar tempat sbb apa tah. hehe tapi Inspen ni pun cantikkkk. serious cantik. kitorang men futsal kat Tongga De Futsal, Seri Kembangan. main ikut liga.. siapa bungkus awal bolehla lepak gi tengok orang lawan bola ke, bola tampar ke, zapin ke.. futsal team aku confirm la menang.. hahah. see the leg la. :D okeh selanjutnya korang hadap jela gambar. malas pulak nak cite. cite pun macam la korang nak sangat baca. siapa baca aku sayang dia. ahha. aku tipu je. kenal pun tak sayang mende.


ni team futsal. sebab tak bawak sport shoes spare, terpaksa la jalan perbarisan ngan kasut futsal haha


ni dia ranger persada... kemain seronot lagi duduk bawah matahari terik


geng gengster kat unimap, tapi paling ayu kat sana. sebab banyak laki jadi jadian. haha.



muka sikit punya gengster tu haa takut tak.


hari ketiga.. sebab takde game, kitorang merayap pergi mid. :D

hari keempat, lepas tengok orang lawan zapin, gi the Mines main bowling reramai.

ehemmm. tengok tu siapa B tu. hehe

lepas balik main bowling, tengok orang kejar bola..

sesi melepak sebelum dinner. 

dinner :D  kitorang sume boria pakai baju batik unimap. haha

ni kawan kawan persada yang best :D

sebelum balik tangkap gambar dulu... :)

diorang nyanyikan kitorang lagu teman sejati.. haha sedih doh

okay itu je  bye semoga berjumpa lagi :)

bagi sesape yang curious kenapa kitorang banyak sangat hari yang lepak, sume ni sebab kitorang menang futsal. aa menang apa? MENANGgung malu.... kena bantai dengan state player sume tu wakil felda tu. hahaha. takpe, yang penting pengalaman :)  MASUM mungkin kami boleh menang. hehe jom berentap next sem ! thanks for reading.



Thursday, January 24, 2013

sibuk


senyuman 2013 haha


hello pals. sorry i haven't updated this blog for ages. i've been busy with studies. ahha, tolonglah percaya. even facebook pun bukak once in a month je. and twitter, bukak bila rasa nak marah je.. as you all know, twitter memang tempat maki hamun saje. busynya semester ni, only God knows how. boleh pulak final week before study week, masa tu lah kena hantar project yang berlambak, lepastu masa tu jugaklah nak buat test. study week pun kena jawab dua test.. arghh. semua ni punca cuti lah ni. orang lain suka cuti, but I dont. rumah aku jauh, kalau setakat cuti empat lima hari, nak balik rasa tak berbaloi je. lainlah member aku.. rumah sume area utara je. dia kentut pun mak dia boleh dengar. tiba cuti je, semua lesap. tinggallah aku, dihadapan lappy, termangu keseorangan, menghabiskan cuti dengan sangat tidak berpekdah, pastu kita sama sama kena layan test masa study week. how unfair!


stresss


pastu sem ni banyak subject tough. dah la ada 6 paper untuk final. kusut kau tau tak. berapa hari tak tidur. masa ni memang jadi mak guard secara sukarela. pukul 4,5 pagi baru balik rumah dari umah member. konon study group. tapi bila rumah dia blackout je, pakat pakat cabut. baik tidur kat umah sendiri. ada kipasss. haha. rupa memang serabai macam zombie lah kan. dan aku nak mengucapkan time kasih kepada hantu hantu dekat kolej aku sebab kalini diorang tak buat perangai teruk sangat masa study week and exam. time kasih atas kerjasama yang mantop drpd persatuan hantu hantu Kolej Kediaman Tun Ghafar Baba (KKF).

oh ye, Selamat Tahun Baru kepada semua. hehe sukati akulah nak wish bila. still in January whattt. macam tak percaya je, sekarang dah 2013.. aku pun dah 21 tahun. hiew hiew. nama je macam dua puluh. tapi sikit pun aku tak rasa tua. aku rasa macam baru je habis sekolah semalam. kuikui. azam aku tahun baru ni... adalah untuk............ hah! itu rahsia laa. haha




hari Ahad lepas aku pergi tengok movie cite MAMA. masa nak beli tiket, budak tiket tu cakap yang cerita tu 18. aku tanyalah, "muka ada macam bawah 18 ke?" sambil point muka sendiri. budak tu directly jawab "ada." haha. bongek betul. rasa nak tumbuk pun ada. frankly speaking dude, aku tak suka orang rasa aku budak budak. aku lagi suka orang ingat aku dah 24 ke 25 ke. barulah rasa pro gitu. hahaha. oh by the way, cerita MAMA serioussss best! dulu aku rasa Insidious cerita seram paling best pernah aku tengok, tapi sekarang MAMA beat Insidious gila teruk. jangan sebut pasal sinister. sinister memang mengecewakan.
aha tu je nak post kalini. aku dah type benda ni semalam lagi. malas nak post je. hadap le engkorang. aku tengah gatei nak hupdate psl topik bru ni. kbai.


Thursday, November 15, 2012

membeli



nampak tak kegembiraan disebalik muka pucat aku tu. hikhik. happy sebab dah balik perth. happy sebab ada kawan kawan, tapi bila memikirkan assignment and test kegembiraan tu pelan pelan gi nyorok bawah katil. shit. cuti duduk rumah bosan gila weh. tidur ngan online jela keje aku. nak update blog, tunggu seru je. tapi seru tak datang datang. sampai lah si'rue' datang share line kat aku. haha.



ni nampak atas ni. si rue share line kat aku. sebab quota broadband aku dah habis. sedih wa cakap lu. ni line percuma. unimap punya. orang kasi, kita guna la kan. lagipun aku bayar yuran. so aku gunakanlah tanpa segan silu. sebab masyarakat ramai tak balik lagi, maka line pun laju dan mereka pun hidup bahagia selama lamanya. oh lupe, time kasih rue. (656 org sedang melihat nama rue disebut berulang kali) haha. btw rue baru datang bilik aku mintak urut. "sakit belakang" kata dia sambil buat muka comel. kalau orang lain buat, aku terima lagi. tapi ni rue doh, rue dohh! memang rasa nak bagi penampar je. haha



ohh btw ni aku baru beli semalam. hihi. sebab nak beli benda ni, aku sampai termimpi mimpi. tapi aku lupa kuala ada cosway. nasib si cimai cakap semalam. aku dah guna. kemain bercahaya muka aku semalam. hahaha. benda ni untuk blackhead.. tapi aku pakai je satu muka. dah la malas nak cakap pasal binatang ni. korang nak tau, google sendiri.


lepas guna mask, kena pakai toner. aku guna ponds je.. selama aku pakai ponds, kulit aku okay la. sebab kulit aku memang tak masalah sangat. cuma kering je. so guna product apa pun orait je setakat ni. hehe. cream ponds aku guna sebab kering, rasa best je.. tak melekit.




ini aku baru lepas beli air kat kedai apek kat kuala. satu kotak RM14 je. murahhh! ni Bleu botol besar..  walaupun aku ni suka minum air manis manis je, tapi aku nak berubah le. hehe nak minum air masak banyak banyak sebab orang kata air putih ni lah sumber kecantikan asli. amboi, macam iklan gitu. hehe




oh babi tu mousepad aku. comel en? ><  aku rasa babi memang comel. so kepada sesiapa yang aku maki diorang babi tu, dalam erti kata lain aku cuba nak cakap diorang comel la. hahah.  sebelah tu, sarapan bertenaga yang paling digemari ramai. milo + cream crackers cap pingpong. sedapp poit!



ini  aku punya inspirasi utama nak update ni sebenarnya. nak show off la apa lagi. haha. aku baru beli satu set hoki ni sebab yang lama punya dah hilang. hilang kemana dimana entah, aku tak tahu. satu set lak tu hilang. so kenala beli satu set baru.


ni stick case. brand TK. sebab aku suka TK. color dia PINK. terpaksa ambil sebab takde warna lain. yang ada pun case kecik, tak minat. T_T aku redha je ambil sebab nak beli sendiri aku malas. alang alang mama nak bayar semua, aku ambik je. hehehe. pasni siapa ungkit kenapa aku pakai pink, aku tepuk muka dia guna kasut spike.



tenenggg.. ini la dia stick baru aku. hikhik. aku suka TK. sebab Grays common sangat. ramai orang guna. tak special la gitu. hehe. aku beli ni kat Pertama Complex so dapat diskaun sikit. kalau beli tempat lain mahal poit. nampak tu plastik pun tak bukak lagi. disebabkan yang ni composite, so mahal la sikit. sayang doh nak guna. hehe. aku plan nak main atas turf je. untuk training or main atas padang, aku guna stick aku yang aku baru beli lagi satu. yang tu murah sikit. hehe. eh btw aku tengah cari nama baru untuk stick aku ni. sebab semua stick aku ada nama masing masing. haha. siapa nak cadang, sila lah.



haha konon tanak grays, tapi shinpad beli grays jugak. yang ni takleh kata apa. sebab guards banyak brand grays. ini untuk tulang kering kita, supaya tak bengkok kena sesah ngan kayu orang.



ini glove, untuk cover tangan. sebab kalau berlaga ngan stick orang, tangan kita mungkin injured. member aku dulu siap berjahit tangan dia weh. bahaya bahaya..





ahhaa.. lastly aku beli mouth guard. aku rasa gigi susu aku banyak dah ganti gigi kekal. kecuali beberapa batang yang masih susu. pasni kalau patah takkan tumbuh baru dah. so aku ambil inisiatif nak guna mouth guard pasni kalau main. bahaya woi. takkan muda muda nak guna gigi palsu kan. lagipun coach aku ada cakap, selagi boleh cover apa yang ada di body, selagi tu la kita cover. haha acah acah pro pulak. okay itu saje. stick baru satu lagi, ada kat member aku. nanti baru aku angkat kt dia. hehe tu je nak show off kali ni. thanks mama sebab ngabihkan pitih untuk orang. hehe. bye.





Tuesday, October 30, 2012

Aktiviti Menarik Pelajar di Hujung Minggu




sebenarnya takde pebende yang menarik sangat pun. tapi lagi menarik la dari poco poco.  aku saja nak gempak gempak. kasi ramai followers. barulah aku kaya. ni Nuffnang aku nak naik seposen pun susah. padahal sebelum ni jumpa seposen sikit tak pandang. kang kawan aku panggil aku pengutip. lepas diorang toleh tempat lain baru aku kutip. mak aku kata, kalau jumpa duit tapi tak kutip, nanti suwey. kira macam kita tolak rezeki lah. 


besar duit seposen tu, kau akan tahu nilai dia bila kau dah desperate sangat nak cuci baju guna mesin basuh, line tengah clear, orang takde queue ke apa, matahari lak terik macam esok dah takde hari siang, memang cun cun dah ni dengan bakul penuh baju. sekali duit syiling kau tinggal RM1.90 je. ngam ngam seposen tak cukup. aiseyy. time ni la mula buat aktiviti korek poket jeans, selenggara handbags, usha bawah katil.. masa ni.. memang kalau jumpa mayat bawah katil pun dah tak heran dah. sebab setahun sekali je pun tengok bawah katil. masa masa macam ni la mula menggamit kembali kenangan mensia siakan seposen yang kita jumpa tengah jalan. aduh. sungguh menyayat hati. alih alih bila dah jumpa seposen, rilek jeee ada minah bontot tonggek pakai hot pants dalam kampus pergi kt mesin basuh pastu potong queue. 


eeeeeeeeeee macam setan sungguh. rasa macam setapak je lagi kau nak gapai kejayaan tapi ada orang dah sailang. akibatnya, kau kenalah tunggu sejam kemudian baru dapat guna mesin. itupun kalau takde toyol toyol mencangkung depan mesin tunggu masa je baju baju minah tonggek tadi setel. barua! memang barua wa cakap lu. ikut hati nak je aku curah kopi 3 in 1 dalam mesin tu. biar bercendawan hotpants dia. haa tengok, setan tk setan perangai. haha. aku rasa aktiviti tunggu mesin ni boleh kata aktiviti wajib tiap hujung minggu. boleh mengukuhkan perpaduan dan mengeratkan silaturrahim sesama insan. masa sabtu je, ala mulalah aku nak jadi BFF kat kawan yang mesin basuh depan rumah dia je. haha. masa ni la baru nak ngaku sekatil sebantal dan bermacam se lagilah.


aku ni bukannya malas nak cuci baju guna tangan.. cumanya aku bizi. nak belaja lagi, nak mesej boypren lagi, nak guling guling atas katil lagi, nak rehatkan mata lagi, nak main hoki lagi, nak tengok running man lagi, mana ada masa. lagipun aku punya kulit sensitip la. kalau aku cuci guna tangan nanti tapak tangan aku tukar kaler purple. pastu nanti kuar besi cam cite Xman tu. haa kan bahaya nanti aku cakau orang. so aku terpaksa la basuh guna mesin. hehehe.


sekarang ni, walaupun dah sebulan setengah aku dduk U, aku rasa cam honeymoon lagi. yela, cuti je nohorom banyak. haritu siap sempat gi Langkawi lagi 22 september. hehe. sekarang ni cuti smpai 4hb, pastu seminggu ada test, pastu cuti lagi 10 hari sebab deepavali. ehh asyik cuti je, makin bengaplah cenggini. (konon konon tak suka cuti). apa apa pun, aku berazam untuk rajin ke kelas bukak cuti ni. bukan apa, kuota ponteng aku dah habis. so faham faham la ye. hehe tu je kot nak mencarut. subuh dah ni. roger and out.

Friday, September 21, 2012

wajah baru


hai noks noks jalan terkepit kepit semua. apa habaq. kini blogku ini berwajah baru. ahaks! setelah beberapa purnama guna header yang sama.. sekarang baru aku tukaq. haha siapa tak perasan scroll le atas tu. si bells memegang kapak dengan bergaya dan berkarisma. tentang tubuhku itu.. jangan ragu ragu. aku memang selim sejak azali lagi. sebelum tok nenek kau main kejar kejar kat kebun durian lagi aku dah selim okay. dah dah diam semua.. jangan mintak maki. hari ni Jumaat tau. perangai senonoh sikit.


aku edit simple je gini memula. then marya edit balik



berbalik soal header atas ni.. header ni aku cari dan edit masuk kepala aku sendiri. guna paint je. power tak power cakap lu. haha. dulu marya yang buatkan header lama aku. kalini sebab dah berjauhan, kenalah berdikari. susah duduk Perth ni tauuu. nasib ada internet tau y'olls. header tu aku buat dari gambar cerita The Lorax. commeellll gila Truffula trees tu. nampak macam lembutt sangat. macam cotton candy pun ada. teringin nak gigit. hahaha. pasal background, lain tahun la aku tukar. tak rajin lah. so itu saje untuk aku bermegah megah kali ini. salam perpaduan untuk semua :)  (Y)



Friday, September 7, 2012

serrammm nihh

honeymoon is over :'(


hai semua. ;)  kejap lagi aku nak gerak balik Perth dah. huiii. selama cuti ni, aku habiskan dengan tidurrrrr je. sebab apa? sebab aku tak kerja, tak buat apa. duduk rumah je. nak online, aduhh takde siapa pun aku nak layankan. banyak student time belajar kemain ligat online. time cuti semua menyepi. anak hantu betul. tinggallah aku sebatang kara di internet. lepas tu, aku belajar tengok running man. bila bosan je aku tengok. kadang satu hari aku boleh layan 6 episod. 3 petang, 3 malam. pagi takde sebab aku tidur lepas subuh, bangun tu hehe malas lah nak cakap. kang orang kata aku ni sleeping beauty pulak. aku tak suka riak riak ni. dosa besar tau! eheks

pasal tajuk kat atas tu. aku seram seram sejuk ni. korang pernah rasa tak perasaan geli geli kat perut. rasa macam mahu tak mahu. macam nak kentut tak kentut, nak berak tak berak. rasa macam taik dalam perut ni main skipping ngan intestine aku je. geli bodoh. nak terajang, tak sampai.. nak suruh orang terajang, aku takut aku terajang orang tu balik kang. hei heiii gerramm nyah.

selama berbulan bulan lemon ni, aku puas dah nyanyi lagu kris dayangti menghitung hari tu. sampai tinggal tung-ri je bunyik dia. bosan dah. selalu aku tengok kalendar. bila lah nak ciao dari rumah ni. sebab duduk Uni kan seronok.. banyak kawan.. banyak pakwe pakwe untuk diusha, huii huii banyak aktiviti, banyak assignment (okay yang ni tak seronok, yang ni babi nama dia.) kalau duduk rumah balik balik tengok muka abang kakak aku, eh naik hijau pulak. haha. lagi pulak boypren aku duduk berdepan je ngan kolej aku sem ni. so apalagi. hui hui la. toksah risau dah nak beli makanan hari ahad lauk habis sebab selalu bangun lambat. heheh. kita dah ada tukang belii. yeay!! (tepuk kuat kuat sambil pejam mata, utk tambah feel).


bf : pasni dah takde kereta takpe kan.. janganla bangun lmbt lg gi kelas. tidur awal
gf : haa banyak la.. pasni kalau i tertinggal bas lagi i nak u terbang okay.


kejap lagi aku nak naik bas cosmic. coach tau, double decker lagi nyah. siapa tak tahu, ha ha ha memang noob la kau. (padahal aku msuk U baru tau).  pasal gayat toksah risau. abang perkasa ada temankan harini. haha. sebab boypren aku punya kereta aritu eksiden, so terpaksa la kami balik naik bus. kereta kat bengkel lagi. takpe, takde kereta pun saya sayang.. hehe. siapa berani gelak, aku lambung kau kt dinding, pastu ikat kau kat kipas. jangan berani berani memperlekehkan jiwa halusku ini. kahkahkah. macam sial je.

eh dah lah, penat la type. keyboard aku pun dah mencarut dah sebab aku asyik hentak hentak dia je. lantak la kan, siapa suruh jadi keyboard. nak kena belai, jadi la kucing. miau miau sikit, buat muka cute, dah dapat kena peluk ngan akak akak berdada gebu.. hehe. siapa bawah 18 nnt kau akan paham. kehkeh.

okay lah nak mandi.. nak bersiap. nak balik perlis.hoi hoi hoi ya hoi kita semua gembira... hoi hoi yaaa pulang dgn kuih rayaaaa. :p  wahh berbaur rasa pula nak balik ni. aih pasni takde dah makan masakan mama. masakan bibik aku tak peduli, tak sedap. pastu takde dah mcd delivery, pizza, subway, kenny rogers, ramen... yang tinggal hanya lah megi. pasni takde dah adik untuk aku cium bila dia tidur and pukul bila dia dah sedar. pasni takde dah keluar lepak ngn kawan sekolah. pasni takde dah unifi :( waaa.. ada brokband je. pasni takde dah free mind. ada minda sibuk dengan pelajaran je. hmm. eh eh korang pahal touching. mana ada aku sedih. aku happy je. :\ eh celaka. air apa pula mengalir tepi mata ni. cis hilang macho aku.

byebye mama.. hihihi. tambi sebelah tu, lantak dia. ahha


p/s  : tadi aku buat kek batik. muehehe. dah nak balik U baru nak rajin godek resipi. semalam aku try buat kek batik, pastu sebab salah step, nak oii jadi garing serbuk milo aku. kahkah. pertama kali aku mencarut dekat barang. tu pun sebab aku rasa tidak ada keserasian antara aku dan kuali. bila aku bubuh butter, kemain kurang ajar lagi dia ludah kt tgn aku. kn dah pedih eee -_- nasib tk kena muka. kalau tak, turun rege kau tau! eksperimen aku teruskan harini. Alhamdulillah berjaya. boleh le encik tunang kite rasa kejap lagi.  :)


Monday, September 3, 2012

Eleh Sentap Pulak



selamat hari raya! selamat hari raya! haha dah raya keberapa baru nak wish. wtv. oh ye, dalam bulan Syawal ni.. banyak invitation untuk open house kan.. banyak jugak yang aku pergi. and biasalah, mesti akan terjumpa kawan kawan sekolah, kawan lama, yang otomatik bertukar jadi reunion kat rumah orang. seronok jumpa kawan lama. bahan membahan, ungkit mengungkit.. tapi ada gak part yang tak best tu.. ejek mengejek. euww. kalau bahan cara baik, and kalau ada elemen humor takpe tau. rasa cam eh kurang ajar, tapi boleh gelak gelak lagi. tapiiii  ini type bahan yang SUPER RUDE yang boleh buat mood nak bunuh orang automatically ON.

kat sini aku bukan nak cerita aku kena bahan ke apa. ada yang kawan aku kena tapi aku as pendengar ni pun rasa cam tak puas hati. kenapa nak bahan sebegitu rupa sampai memalukan dan mengaibkan orang.. well, kita ni semua dah besar kot. kalau nak gurau, gurau jelah... tapi bahasa, ayat, mesti kena jaga. jangan cakap ikut sedap mulut aja. silap haribulan makan pakai straw kau karang. haa takut tak. haha

yang aku dah perasan sekian lama, orang yang pendiam.. tak semestinya tak kurang ajar. orang yang lembut, tak semestinya cakap tak pedas. kadang, orang macam ni la lagi tak reti jaga hati orang. aduh jangan anti social sangat boleh? kawan dengan ramai orang lagiii, pastu belajar soft skill dan hormat orang, ok? sebelum cakap, fikir dulu. jangan jadikan perhiasan otak awak tu.

ni satu nasihat la, kalau tak rapat dengan someone, tak usahle bergurau kasar. sebabnya, tak semua orang boleh terima gurauan kasar ni. kalau kawan rapat, lain ceritanya. yang mana tak rapat pulak, jangan la perasan rapat dengan seseorang untuk selambanya korang fire dia dengan kata kata kesat dari mulut longkang korang tu. berbau, tahu?  jangan hanya badan je besar tapi otak dan hati kecik. matangkanlah diri tu sikit. sebelum suruh orang lain jadi matang, ada paham? heh heh. eleh sentap pulak.


oh btw, did you notice any difference? hehe. :) selamat hari raya